Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Τεχνολογία / Σύλληψη και προετοιμασία του web traffic για ανάλυση

Σύλληψη και προετοιμασία του web traffic για ανάλυση


Ένα ισχυρό πρόγραμμα για την ανάλυση του traffic είναι το Fiddler. Ενώ είναι σπουδαίο, είναι μάλλον περίπλοκο στη χρήση χάρη στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του.

Αν δεν έχετε λογισμικό καταγραφής όλων των τοπικών και…

 

απομακρυσμένων συνδέσεων, δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει όταν συνδέεστε σε μια ιστοσελίδα ή εκτελείτε ένα πρόγραμμα που συνδέεται στο Internet.

Η εταιρεία που έχει δημιουργήσει το προϊόν δημιούργησε και το FiddlerCap ως ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα για το Fiddler. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο του χωρίς τη χρήση του Fiddler και έχει ειδικά σχεδιαστεί για άπειρους χρήστες που μπορούν να σώσουν web συνεδρίες με μερικά μόνο κλικ.

Το πρόγραμμα εμφανίζει ένα βασικό περιβάλλον εργασίας κατά την εκκίνησή του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκκινήσετε, να σταματήσετε και να σώσετε τα captures. Εμφανίζει πολλές επιλογές στο περιβάλλον εργασίας το οποίο μπορείτε να τροποποιήσετε πριν από την έναρξη ενός session.

Αυτό περιλαμβάνει είτε τo HTTPS traffic που θα πρέπει να αποκρυπτογραφείται ή την αποθήκευση των cookies. Το πρόγραμμα λειτουργεί αυτόματα σε προγράμματα περιήγησης που χρησιμοποιούν το Windows System Proxy, συμπεριλαμβανομένων των Internet Explorer, Google Chrome και των περισσότερων προγραμμάτων περιήγησης με βάση τον Chrome.

Οι χρήστες του Firefox πρέπει να βεβαιωθούν ότι η επιλογή “use system proxy settings” είναι ενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησης.

Όλο το web traffic καταγράφεται από το FiddlerCap μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί της έναρξης. Μπορείτε να εμφανίσετε λεπτομέρειες σχετικά με την καταγεγραμμένη κίνηση με ένα κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν στιγμιότυπα (screenshots), που προστίθενται στο αρχείο καταγραφής αυτόματα. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν την εκκαθάριση των cookies ή της μνήμης cache.

Μόλις τελειώσετε την εγγραφή, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αρχείο καταγραφής στο σύστημά σας.Το Fiddler μπορεί να φορτώσει το αρχείο, έτσι ώστε στη συνέχεια να αναλυθεί λεπτομερώς η καταγραφή του traffic με τη χρήση της εφαρμογής.

Η βασική ιδέα συνίσταται στο να χρησιμοποιούν οι χρήστες το FiddlerCap για να δημιουργούν ένα αρχείο καταγραφής και να το φορτώσουν στη συνέχεια στο Fiddler για ανάλυση.

Πηγή: Secnews

Δείτε Επίσης

Δημοτική αρχή Ιωαννίνων: Άδικη και ακατανόητη απόφαση εκ μέρους του υπουργού Περιβάλλοντος

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων για την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος που αφορά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments