Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Υπογράφηκε η σύμβαση για τον δρόμο Παλαιοχωρίου- Σιστρουνίου 

Υπογράφηκε η σύμβαση για τον δρόμο Παλαιοχωρίου- Σιστρουνίου 

souli

  •       Στην υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του δρόμου Παλαιοχωρίου Μπότσαρη- Σιστρουνίου, προχώρησαν  ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης και ο ανάδοχος του έργου Κωνσταντίνος Κώστας.

     Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”  έχει συνολικό προυπολογισμό 615 χιλιάδων ευρώ και η έκπτωση που δόθηκε ανέρχεται στο 54,3%.

Με τον συγκεκριμένο δρόμο επιτυγχάνεται η σύνδεση των Τοπικών Κοινοτήτων Σεριζιανών, Παλαιοχωρίου Μπότσαρη, Αλεποχωρίου και Σιστρουνίου στη  Δημοτική Ενότητα Λάκκας Σουλίου και έτσι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο είχε εκπονηθεί προ του 2010, όμως παρέμεινε αναξιοποίητη.

Από τη σημερινή Δημοτική Αρχή επικαιροποιήθηκε με αποτέλεσμα να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και να περνάει πλέον στην φάση της κατασκευής.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη σύμβαση, μεταξύ των άλλων θα εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες, τάφροι, τοιχία αντιστήριξης, στρώσεις στράγγισης οδοστρωμάτων και ασφαλτόστρωση.

Πρόκειται για ένα δρόμο που ως σκοπό έχει τόσο την εξυπηρέτηση των κατοίκων που µένουν στην συγκεκριµένη περιοχή, όσο και

των κατοίκων των όµορων οικισµών του ∆ήµου ∆ωδώνης, οι οποίοι θα µπορούν να παρακάµψουν τους εσωτερικούς δρόµους των οικισµών µε ευκολία και ασφάλεια.

Η χρησιµοποίηση της εν λόγω οδού θα κάνει επίσης πιο σύντοµη την µετακίνηση των δηµοτών προς τα αστικά κέντρα των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας, ενώ μπορεί με τις απαραίτητες συμπληρώσεις και βελτιώσεις να χρησιμοποιηθεί ως βασική αρτηρία για τη σύνδεση με τον Λούρο και την Πρέβεζα.

Έτσι όλη η περιοχή και με δεδομένη την ολοκλήρωση του δρόμου Τύριας Σιστρουνίου, μπορεί να πετύχει ασφαλή και εύκολη πρόσβαση στην Εγνατία Οδό.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το συγκεκριμένο έργο, ο Δήμαρχος Δωδώνης, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ. Κι αυτό γιατί τους τελευταίους μήνες καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις στην εκταμίευση πόρων και αδυναμία των αναδόχων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

“Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αυτό το διάστημα τα έργα που εκτελούνται μέσω του ΕΣΠΑ θα έπρεπε να βρίσκονται στο κλείσιμό τους. Αντ’ αυτού, μας προβληματίζουν σοβαρά οι καθυστερήσεις που δεν οφείλονται στους τελικούς δικαιούχους, αλλά στο κεντρικό κράτος, που για μεγάλο διάστημα οδήγησε σε στάση πληρωμών. Ανησυχούμε έντονα αν μέσα στο μικρό διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα καταφέρουμε όλοι να είμαστε συνεπείς”, υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Δείτε Επίσης

Αινιγματική δήλωση του Γ.Τσίμαρη σε σχέση με την στήριξη του στις δημοτικές εκλογές-Τώρα  θα πράξουμε ως ΠΑΣΟΚ.. Προέρχομαι από τα σπλάχνα αυτής  της παράταξης , εξυπακούεται ,αλλά είναι  άλλος ο ρόλος  μου τώρα.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])—  “Τώρα  είμαστε  σε  ένα άλλο μετερίζι.Είμαστε  βουλευτές  και   ασχολούμαστε  με την κεντρική ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments