Κυριακή , 19 Μαΐου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Φθηνότερα εισιτήρια για τους κατοίκους με μικρότερο κόστος για το Δήμο Ζίτσας εξασφαλίζονται στις φετινές συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ  

Φθηνότερα εισιτήρια για τους κατοίκους με μικρότερο κόστος για το Δήμο Ζίτσας εξασφαλίζονται στις φετινές συμβάσεις με τα ΚΤΕΛ  

mov_0_80Από:Γιώργος Γκόντζος:([email protected])–Εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, όχι όμως και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, που αναβαθμίζονται με περισσότερα δρομολόγια και νέες στάσεις με ηλεκτρονικές πινακίδες, εξασφαλίζει για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Ζίτσας για τους δημότες του με τις νέες συμβάσεις που θα υπογράψει με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ (Αστικού και Υπεραστικού) Ιωαννίνων.

Οι όροι των συμβάσεων που σημειωτέον φέτος θα κοστίσουν στο Δήμο κατά 10.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι,  εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της  Τετάρτης (08/02/2017), όπως παρουσιάστηκαν στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αλκιβιάδη Βότσικα.

Έτσι, για τα δρομολόγια αιχμής (6-9 το πρωί και 13.30-15.30), όπου μετακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων και των μαθητών, συμφωνήθηκε, στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στο γραφείο του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, να επιδοτηθούν οι  τιμές των εισιτηρίων ώστε να είναι φθηνότερα για τους πολίτες και ταυτόχρονα να προστεθούν νέα δρομολόγια προκειμένου να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες Τοπικές Κοινότητες.

Να σημειωθεί ότι το κόστος της μείωσης των εισιτηρίων επιβαρύνει το Δήμο Ζίτσας καθώς επιδοτεί τη διαφορά της τιμής. Για το 2017 θα ανέλθει στο ποσό των 89.970 ευρώ και για τα δύο ΚΤΕΛ (70.680 για το Αστικό και 19.290 για το Υπεραστικό).

«Για ακόμη μία χρονιά με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών, σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για όλους, ο Δήμος επιδοτεί τα εισιτήρια των ΚΤΕΛ χωρίς δεύτερη σκέψη πετυχαίνοντας αυτή τη φορά, χάρη και στην προσπάθεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου, μικρότερη επιβάρυνση για το Δήμο με τις ίδιες και επιπλέον υπηρεσίες για τους δημότες που μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες», ανέφερε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τις λεπτομέρειες των συμβάσεων παρουσίασε  ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Αλκιβιάδης Βότσικας, ο οποίος υπογράμμισε  «πως στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που οφείλει να ασκεί ο Δήμος επιτεύχθηκε η καινούργια συμφωνία  που εξασφαλίζει καλύτερες  υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρότερο κόστος για το Δήμο».

 

ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

Η σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ προβλέπει για τους επιβάτες που μετακινούνται:

  1. Από τις Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 2,20ευρώ σε 1,70ευρώ και για το μειωμένο από 1,10ευρώ σε 0,80ευρώ.
  2. Από τις Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Άνω & Κάτω Λαψίστας, Γαρδίκιου με προορισμό την Παιδόπολη (στάση Κολέμπας), η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,80ευρώ σε 0,60ευρώ.
  3. Από τη Δ.Κ. Ελεούσας και την Τ.Κ. Βουνοπλαγιάς με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων και αντίστροφα, η τιμή του εισιτήριου διαμορφώνεται για το κανονικό από 1,70ευρώ σε 1,20ευρώ και για το μειωμένο από 0,80ευρώ σε 0,60ευρώ. Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από τις 6.00 έως τις 9.00 το πρωί και από τις 13.30 έως τις 15.30 το μεσημέρι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

 

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών διατηρούνται τα τέσσερα δρομολόγια με λεωφορεία «mini bas» και συνδέουν τη Δ.Κ. Ελεούσας και τις Τ.Κ. Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ζωοδόχου με το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και την πόλη των Ιωαννίνων καλύπτοντας έτσι και τις ανάγκες όσων διαμένουν στο συνοικισμό «Αμπελάκια» και κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο. Ιωαννίνων –Ηγουμενίτσας. Επίσης, διατηρούνται και τα τέσσερα δρομολόγια από Βουνοπλαγιά και Άγιο Ιωάννη (περιοχή Τατσηράμου) με προορισμό την Ελεούσα με την έναρξη και τη λήξη των σχολικών μαθημάτων ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των γονέων που διαμένουν στις συγκεκριμένες Τ.Κ. και έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ελεούσας καθημερινά. Ενώ φέτος προστίθενται επιπλέον δρομολόγια κάθε Σάββατο από τη Δ.Κ. Ελεούσας προς τον προφήτη Ηλία με στόχο οι Δημότες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο  να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κοιμητήριο.

 

ΔΡΟΜΟΛΟΣΙΑ ΣΕ ΖΙΤΣΑ & ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

 

Τα επιδοτούμενα δρομολόγια που είχε εξασφαλίσει ο Δήμος Ζίτσας για τους κατοίκους-εργαζόμενους των Τ.Κ. Μεταμόρφωσης, Ασφάκας, Πετσαλίου και Ζίτσας συνεχίζονται και φέτος. Έτσι, σύμφωνα με τη σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούνται πέντε δρομολόγια την εβδομάδα από Ζίτσα και Μεταμόρφωση προς Ιωάννινα και αντίστροφα με στόχο κυρίως την εξυπηρέτηση των εργαζομένων. Ειδικότερα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής θα πραγματοποιείται καθημερινά ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Μεταμόρφωση στις 5.30π.μ. με επιστροφή στις 6.00μ.μ. και ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα-Ζίτσα στις 15.15μ.μ. με επιστροφή στις 16.00μ.μ.

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments