Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / ¨Κλείδωσε” και μαθηματικά την παραμονή η Προοδευτική

¨Κλείδωσε” και μαθηματικά την παραμονή η Προοδευτική

Με επιτυχία ξεπέρασε το προτελευταίο εμπόδιο της σεζόν  η Προοδευτική Περάματος που επικράτησε με σκορ 2-0 της ουραγού Πανσερραϊκής στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών.

Η νίκη αυτή σε συνδυασμό με τη «λευκή» ισοπαλία της Αγίας Παρασκευής κόντρα στον Εργοτέλη έφερε από σήμερα τη μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής για τη γιαννιώτικη ομάδα που πέτυχε ένα μικρό άθλο στο δεύτερο γύρο τελειώνοντας τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, η Προοδευτική πήρε από την αρχή τα ηνία του παιχνιδιού και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα των Σερρών που είχε μόνο 12 παίκτριες στην αποστολή. Μόλις στο 5’ η Μπάσκα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της Μανιάκα, για να έρθει η ίδια παίκτρια στο 18’ να ανοίξει το σκορ για την Προοδευτική με κοντινή προβολή έπειτα από ασθενή απόκρουση της Μανιάκα σε σουτ της Κούκα.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό η Ράπτη με ωραίο διαγώνιο σουτ από θέση πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της Μανιάκα για το 2-0, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Το επιθετικό ρεσιτάλ των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τις γηπεδούχες να σπαταλάνε πολλές ευκαιρίες, με κυριότερες το χαμένο τετ-α-τετ της Ράπτη στο 55’ και το δοκάρι της Νικοπούλου στο 68’, χωρίς να καταφέρνουν τελικά να διευρύνουν το δείκτη του σκορ.

Διαιτησία: Σιντόρης (Παπαλαζάρου-Ράπτης)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Α. Κοζανίτης): Συμεωνίδη, Νικολάου, Γιωτίτσα, Νικοπούλου, Ντόκου (85’ Μήτα), Σκούρου (46’ Μιχαηλίδου), Κούκα, Σιούλα, Ράπτη (80’ Ντόβα), Τσιούρη, Μπάσκα

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ (Χ. Μπαΐρας): Μανιάκα, Γιαζιτζόγλου, Πανίδου, Εξουζίδου, Ρομανίδου, Κυριαζή, Καραλεξιάδου, Χατζηθανασίου, Νικολαΐδου, Μηλούση, Δίγκα (46’ Τσιμπίρη)

Τσιούρη: «Είμαστε χαρούμενες για την παραμονή»

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεαν μετά το τέλος του αγώνα οι παίκτριες της Προοδευτικής, με τη Σοφία Τσιούρη να δηλώνει: «Σε ό,τι αφορά το σημερινό παιχνίδι δεν ήμασταν όσο συγκεντρωμένες θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολλές ευκαιρίες. Κερδίσαμε όμως και αυτό είναι που μετράει, γιατί με αυτή τη νίκη καταφέραμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά».

Γιωτίτσα: «Κάναμε υπέρβαση»

Για υπέρβαση που πραγματοποίησε η ομάδα της καταφέρνοντας τελικά να παραμείνει στην κατηγορία, έκανε λόγο η αρχηγός Ελένη Γιωτίτσα. «Αν και δεν ήμασταν καλές στο σημερινό παιχνίδι, καταφέραμε να νικήσουμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Καταφέραμε κάτι που στα μισά της χρονιάς φαινόταν πολύ δύσκολο, δηλαδή να παραμείνουμε στην κατηγορία κι αυτό δείχνει ότι οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω τόσο τη διοίκηση που ήταν δίπλα μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς όσο και τους δύο προπονητές μας, Βασίλη Καλτσή και Αντώνη Κοζανίτη που ο καθένας μας από την πλευρά του μας βοήθησε σημαντικά στο να πετύχουμε το στόχο μας».

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments