Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Άμεση η ανάγκη συνέχισης του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Άμεση η ανάγκη συνέχισης του «Βοήθεια στο Σπίτι»

VsSp photo 2VsSp photo 4

 

  • Επίσκεψη Χρ. Τσιρογιάννη σε ωφελούμενους του προγράμματος

Στη λειτουργία των δομών του «Βοήθεια στο Σπίτι» βρέθηκε  ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΑ Μιχάλη Βλάχο και εργαζομένους επισκέφθηκαν σπίτια ωφελούμενων του προγράμματος, όπου και συζήτησαν τα προβλήματά τους, τις ενδεχόμενες αλλαγές που θέλουν ή πρέπει να γίνουν κ.α.

Να σημειωθεί, ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν σε όλο το Δήμο Αρταίων 5 δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με 400 ωφελούμενους ηλικιωμένους. Συνολικά εργάζονται 15 άτομα από τις ειδικότητες: κοινωνικού λειτουργού, νοσηλεύτριας και οικογενειακής βοηθού (πληροφορίες στο τηλ. 2681071830). Οι εργαζόμενοι βοηθούν τους ωφελούμενους σε βασικές λειτουργικές ανάγκες, όπως αγορά τροφίμων, μαγείρεμα, αγορά φαρμάκων, μέτρηση πίεσης, σακχάρου, ψυχολογική υποστήριξη κ.α.

«Η δουλειά που γίνεται από τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Άρτα είναι πολύ καλή και τους αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς είναι λίγοι αριθμητικά για τους δημότες που εξυπηρετούν. Θεωρούμε δεδομένο, ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων που ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους πρέπει να ανανεωθούν και όχι μόνο αυτό, αλλά πρέπει να δοθούν και επιπλέον χρήματα στο πρόγραμμα για την διεύρυνση του, ώστε να καλύπτει περισσότερους ωφελούμενους, καθώς και να προστεθούν νέες ειδικότητες όπως π.χ. φυσικοθεραπευτές. Αυτά ως Δήμος Αρταίων θα τα στηρίξουμε με κάθε τρόπο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο κ. Τσιρογιάννης έχει τονίσει την αναγκαιότητα της συνέχισης του «Βοήθεια στο Σπίτι» και με επιστολή του ήδη από τις 20 Αυγούστου στον πρώην υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κατρούγκαλο.

 

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments