Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Έγινε μεγαλύτερη η λαϊκή αγορά των Αμπελόκηπων -Δηλώσεις του αντιδημάρχου Ν.Γκόλα

Έγινε μεγαλύτερη η λαϊκή αγορά των Αμπελόκηπων -Δηλώσεις του αντιδημάρχου Ν.Γκόλα

IMG_20170711_113714Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Στην επέκταση της λαϊκής αγοράς των Αμπελοκήπων προχώρησε ο Δήμος Ιωαννιτών μετά το αυξημένο ενδιαφέρον των δημοτών. Με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, με αφορμή την πρώτη μέρα λειτουργίας της λαϊκής με τη νέα της μορφή σημείωσε πως το εγχείρημα των λαϊκών αγορών που ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια στο Δήμος αποδίδει καρπούς τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους πολίτες οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει τις λαϊκές σε όλες τις γειτονιές που λειτουργούν.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κ.Ν. Γκόλας από αύριο θα λειτουργεί μια ακόμα λαϊκή αγορά στην περιοχή της Βρυσούλας, ικανοποιώντας ένα αίτημα ετών των κατοίκων.

«Η λαϊκή αγορά αμπελοκήπων ήταν η πρώτη μας προσπάθεια να λειτουργήσουμε οργανωμένα λαϊκές αγορές στο Δήμο και νομίζω η σημερινή μέρα η οποία συνδυάζεται με την επέκτασή της μας δείχνει ότι η προσπάθεια που κάναμε έχει στεφθεί με επιτυχία.  Η λαϊκή αγορά είναι ένα βοήθημα όχι μόνο για  τους δημότες αλλά και τους παραγωγούς της περιοχής μας», σημείωσε ο κ.Ν. Γκόλας.

Ο ίδιος εξήγησε πως η νομοθεσία δεν επιτρέπει γεωγραφικά κριτήρια στην επιλογή των παραγωγών κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πλειοψηφία των πάγκων στις λαϊκές των Ιωαννίνων να ανήκουν σε παραγωγούς που έρχονται από γειτονικούς νομούς.

Η επέκταση όμως της λαϊκής αγοράς στους αμπελόκηπους ήταν ένα αίτημα ντόπιων παραγωγών που ικανοποιήθηκε άμεσα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να συμμετέχουν κι εκείνοι σε αυτή την αγορά.

«Οι συνθήκες για την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων δεν λείπουν από την περιοχή μας. Οι δικοί μας παραγωγοί θέλουν τις επεκτάσεις για να μπουν σε όσο το δυνατόν πιο πολλές λαϊκές κι εμείς από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε, στα πλαίσια φυσικά που μας δίνει ο νόμος, προκείμενου να τους ενισχύσουμε. Στόχος μας είναι να κάνουμε επεκτάσεις όπου υπάρχει ζήτηση και από παραγωγούς και φυσικά από τον κόσμο», τόνισε ο κ.Ν. Γκόλας.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments