Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Ακούστε το αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση της Ζακύνθου από την εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με την Εβίτα Θεοχάρη

Ακούστε το αφιέρωμα στη μουσικοχορευτική παράδοση της Ζακύνθου από την εκπομπή «Μουσική Κερασιά» με την Εβίτα Θεοχάρη

images

Από: Εβίτα Θεοχάρη – Κάθε Κυριακή μεσημέρι, μία με δύο, σας καλωσορίζω στο καθιερωμένο, εβδομαδιαίο μας αντάμωμα… γύρω από τη «Μουσική Κερασιά». Στο χοροστάσι της καρδιάς μας ταξιδεύουμε όλοι παρέα στα μονοπάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης

Τραγούδια και σκοποί της δημοτικής ποίησης σας κρατούν συντροφιά για μία ολόκληρη ώρα…

Πλούσια η μουσικοχορευτική παράδοση στις διάφορες περιοχές της χώρας μας, για την οποία γίνεται κάθε Κυριακή λόγος, συχνά και με τη βοήθεια των εκλεκτών προσκεκλημένων! Μουσικοί, τραγουδιστές, χοροδιδάσκαλοι, διοικητικά μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, Καλλιτέχνες και πολλοί άλλοι, άνθρωποι με αγάπη για τη μουσική παράδοση και τον ελληνικό πολιτισμό γενικότερα, έρχονται στη «Μουσική Κερασιά» και καταθέτουν το μεράκι, το έργο τους.

Επίσης, στην εκπομπή παρουσιάζονται οι διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές ανά την Ελλάδα, τα ήθη και έθιμά μας και φυσικά οι ελληνικές μουσικοχορευτικές παραδόσεις.

Συντονιστείτε, λοιπόν, … κάθε Κυριακή στη μία το μεσημέρι…

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων…

– 98 και 7 – 

Μας ακούτε και από την ιστοσελίδα: www.dimotikoradiofono.gr.

«Ζητούσα να βρω από παιδί ένα λιμάνι, που να ‘χει ήσυχα κι αθόλωτα νερά, το αγεροβόρητο πικρό να μην το πιάνει, να ‘ναι γεμάτο η θάλασσά του από χαρά», Ζάκυνθος

ταμπουρλονιάκαρα (ταμπούρλο και ανάκαρα), βιολιά, κιθάρες και μαντολίνα… καντάδες και αρέκιες θα σας ταξιδέψουν νοερά στα καντούνια  ενός ακόμη, όμορφου νησιού της Ελλάδας, της Ζακύνθου! 

Την Κυριακή, στις 23/10, η μουσικοχορευτική παράδοση της Ζακύνθου ήταν το λιμάνι, όπου θα έριξε άγκυρα και θα άραξε η «Μουσική Κερασιά»… 

Κοντά μας στο στούντιο ήταν ένας νέος άνθρωπος, ο Τιμόθεος Κακολύρης, που αγαπά τη μουσική και χορευτική παράδοση της Ελλάδας και δη της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Ζακύνθου, πραγματοποιώντας προσπάθειες καταγραφής της. Δραστήριος και με πολύ μεράκι, ήρθε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, για να μας την παρουσιάσει. Εκτός των άλλων, ως ενεργό μέλος της Χορευτικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Χ.Ο.Π.Ι.), μας προσκάλεσε όλους στο γλέντι, που διοργάνωσε η χορευτική ομάδα, το βράδυ της ίδιας ημέρας, με μεγάλη επιτυχία!

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή!

Περιμένω με μεγάλη χαρά τα σχόλιά σας! Ευχαριστώ για όλα αυτά όμορφα λόγια που μου γράφετε! Μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω!

Για να μαθαίνετε όλα τα νέα της εκπομπής – αφιερώματα, συνεντεύξεις – , τα πολιτιστικά δρώμενα σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – … για να διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την μουσική μας παράδοση και φυσικά… για να ακούτε πολύ Ελληνική Δημοτική Μουσική… κάντε Like στη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά!

Για να επικοινωνήσετε μαζί μου, στείλετε το γραπτό σας μήνυμα με τα σχόλια και τις προτάσεις για την εκπομπή στη σελίδα της εκπομπής στο facebook! Διαβάζω όλα τα μηνύματα και ευχαριστώ για τα πολύ καλά σας λόγια!

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments