Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ για τη μονάδα βιοαερίου

Ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ για τη μονάδα βιοαερίου

 

 

                                                                                     

                                                                                    

    ”Με την άρνηση της δημοτικής αρχής να ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση της για δημιουργία και λειτουργία εργοστασίου καύσης  βιομάζας και παραγωγής βιοαερίου ,εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το σώμα,η σχετική πρόταση που αφορά ένα μείζονος σημασίας ζήτημα για την περιοχή του Δ.Δ Μαρμάρων και της ευρύτερης περιοχής.

Ενώ η δημοτική αρχή, δια στόματος του ιδίου του Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα, παραδέχτηκε ότι η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ, ήταν λανθασμένη ,εν τούτοις με διάφορες δικαιολογίες , αρνήθηκε επίμονα στην τελική απόφασή της  να συμπεριλάβει   την πρόταση της παράταξης ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  για ανάκληση της προηγούμενης θετικήςγνωμοδότησης.”
Αυτό τονίζεται στην ανακοίνωση της παράταξης στην οποία επισημαίνονται επίσης τα ακόλουθα:
Η παρέμβαση του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Γκόντα      

Παρά τις εντονες αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής Μαρμάρων ,οι οποίοι παρέστησαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και παρά την κοινή διαπίστωση ότι προκειται για εντελώς λανθασμένη προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,η δημοτική αρχή επέμενε μέχρι το τέλος και εντελώς ανεξήγητα στην θέση της, να μην κάνει ανάκληση της προηγόυμενης απόφασης,  η οποία ,κατά ίδια τα στελέχη της, στηρίχθηκε σε λανθασμένα στοιχεία , όπως ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος δημόσια ομολόγησε, γεγονός  που ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ κ. Γκόντας με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του στιγμάτισαν έντονα,εκφράζοντας τις έντονες αντιδράσεις  για  τη σκοπιμότητα και τους λόγους που οδηγούν την Δημοτική Αρχή στην επίμονη άρνηση της ανάκλησης.

Στην εισήγησή του ο κ. Γκόντας ,τόνισε σε υψηλούς τόνους μάλιστα,τους λόγους για  τους οποίους είναι αντίθετη  η παράταξη στην δημιουργία μιας μονάδας τέτοιας ,της οποίας όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες , ούτε οι τυπικές ουτε οι ουσιαστικές ,έτσι ώστε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου να προβεί αβίαστα στην έκδοση σχετικής άδειας ,αφου σε όλη την διαδρομή δεν βρήκε καμιά ΄΄αντίσταση΄΄ από επίσημους φορείς  της περιοχής, όπως επιβάλλουν η  ορθότητα και η νομιμότητα ,για την εύρυθμη λειτουργία από πασης απόψεως ,μιας τέτοιας πρωτότυπης για τα δεδομένα της περιοχής μονάδας’’Δεν είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία επιχειρηματικών δράσεων ,σε μια περίοδο μάλιστα που τόσο ανάγγκη έχει ο τόπος μας ,αλλά είμαστε αντίθετοι σε αφθαίρετες πράξεις και παραλείψεις της δημοτικής αρχής ,η οποία

άφησε σκοπίμως το χρόνο να παρέλθει ,έτσι ώστε να χάνεται το δικαίωμα γνωμοδοτήσεων και παρεμβάσεων των εμπλεκομένων από το νόμο φορέων και το αποτέλεσμα  να είναι η δημιουργία μιας περίεργης δραστηριότητας, όπως παραδέχτηκε ΄΄κατόπιν εορτής΄΄ κατά την σημερινή συζήτηση ο δήμαρχος.

Εξαπατήθηκαν  και οι κάτοικοι των Μαρμάρων και της περιοχής μας γενικότερα από τις σκόπιμες παραλείψεις και παραπληροφόρηση της δημοτικής αρχής, που επιτείνουν την ανησυχία για τιις πραγματικές επιδιώξεις.

Φοβόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μιας άλλης μορφής δραστηριότητα ,η οποία ακόμη να έχει  να κάνει και  με την καύση πάσης μορφής αποβλήτων.

Εκείνο  που απομένει στη σώμα, είναι να ανακαλέσουμε την προηγούμενη απόφαση να προσφύγουμε στο ΣτΕ  με ένσταση και να ζητήσουμε συγνώμη για τον εμπαιγμό των κατοίκων΄΄ τόνισε μεταξύ των άλλων στην εισήγηση του ο πρώην δήμαρχος ,Νίκος Γκόντας,ο οποίος έκανε λόγο, ακόμη και για ‘’επικίνδυνα παιγνίδια’’ που παίζονται εις  βάρος της υγείας των κατοίκων ολόκληρου  του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments