Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Αναφορά(ΣΥΡΙΖΑ) με θέμα την Κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου

Αναφορά(ΣΥΡΙΖΑ) με θέμα την Κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου

stratodikeio_ioanninonΑπό :Γιώργος Γκόντζος–Με πρωτοβουλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννη Στέφου κατατέθηκε αναφορά με θέμα την Κατάργηση του Στρατοδικείου, Ναυτοδικείου και Αεροδικείου, την οποία συνυπέγραψαν επίσης οι βουλευτές Καραγιάννης Γιάννης, Τζούφη Μερόπη και Τσίρκας Βασίλης.

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καθώς και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου εκφράζουν την αντίθεσή τους με την απόφαση που έλαβε η Ολομέλεια του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου να καταργηθεί το Στρατοδικείο, Ναυτοδικείο, και Αεροδικείο Ιωαννίνων και να συγχωνευτεί με το αντίστοιχο Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Με την αναφορά οι βουλευτές προσβλέπουν σε παρέμβαση του Υπουργού ώστε να αποτραπεί η κατάργηση του Στρατιωτικού Δικαστηρίου Ιωαννίνων. Το Στρατιωτικό Δικαστήριο Ιωαννίνων εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στρατιωτικούς και τους πολίτες της Βορειοδυτικής Ελλάδας και η κατάργησή του δεν επιφέρει καμία εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο, ενώ αντίθετα το συνολικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο της διατήρησής του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments