Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με το «κυνήγι του χαμένου Θησαυρού» ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

Με το «κυνήγι του χαμένου Θησαυρού» ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας

IMG_0393Από:Γιώργος Γκόντζος–Με πολύ κέφι και διάθεση για παιχνίδι και διασκέδαση, από την πλευρά των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε το «κυνήγι του χαμένου θησαυρού» που οργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας με τη συνδρομή της ομάδας ενεργών πολιτών “Ychoice”  στο πλαίσιο των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων.

Το πρωί της Κυριακής (6/03/2016) νέοι και νέες, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου, οργανωμένοι σε εννέα (9) ομάδες συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό κατάστημα και ξεκίνησαν στις γειτονιές της Ελεούσας την αναζήτηση στοιχείων για να βρουν τις απαντήσεις των γρίφων και να φτάσουν στην «ανεύρεση του θησαυρού». Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα «Σερσερούδες» και όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου.

«Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και αντλούμε από αυτά δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο» τονίζει ο αντιδήμαρχος  πολιτισμού & παιδείας, Στέφανος Μιχάλης, και ευχαριστεί τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Στο τέλος του παιχνιδιού, ο Δήμος είχε φροντίσει να μοιραστούν στα παιδιά, πίτσα και νερό, ενώ η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» προσέφερε γάλα.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την ερχόμενη Κυριακή (13/03/2016) και την Καθαρά Δευτέρα (14/03/2016) και οι διοργανωτές προσκαλούν όλους να συμμετέχουν για να περάσουν ένα διήμερο αποκριάτικου κεφιού.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Κυριακή 13/03/2016 «Τζαμάλες στις Τοπικές Κοινότητες» Το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς των Τοπικών Κοινοτήτων διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις. Στις 7.00 το απόγευμα της Κυριακής η καθιερωμένη Τζαμάλα θα ανάψει στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού σχολείου Ελεούσας όπου θα στηθεί γλέντι με παραδοσιακή μουσική, κρασί και εδέσματα. Συνδιοργανωτές είναι η Δημοτική Κοινότητα, ο Σύλλογος Γυναικών και χορευτικό του δήμου.
  • Δευτέρα 14/03/2016 «Κούλουμα στα Εικονίσματα» Την Καθαρά Δευτέρα στις 11.30 το πρωί στη θέση «Εικονίσματα» της Τοπικής Κοινότητας Μεγάλου Γαρδικίου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και θα προσφερθούν κρασί, λαγάνες, σαρακοστιανά και φασολάδα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments