Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”: Ριζική αναβάθμιση του οδικού δικτύου προς τα ιαματικά λουτρά Αμαράντου

“Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”: Ριζική αναβάθμιση του οδικού δικτύου προς τα ιαματικά λουτρά Αμαράντου

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου” αναφέρονται τα εξής:

“Με την ανακοίνωση ενός ακόμη μεγάλου έργου για την περιοχή της Κόνιτσας, ολοκλήρωσε την περιοδεία στην πόλη και σε τοπική κοινότητες του ομώνυμου Δήμου,  σήμερα το απόγευμα ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη ριζική αποκατάσταση της οδού προς την περιοχή Αμαράντου, έργο για το οποίο από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, εγκρίθηκε το αίτημα της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησή του με το ποσό των 2.680.000 ευρώ, που ήδη εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση (10-5-2019) του Υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη. Στο ποσό αυτό προστίθενται άλλες300.000 ευρώ που ήδη έχουν διατεθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας,  με τα οποία θα  αναβαθμιστεί πλήρως το οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας  και την πρόσβαση  προς τα Ιαματικά λουτρά.

 «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, συνέχεια της ένταξης της αναβάθμισης των ιαματικών λουτρών Αμαράντου (και Καβασίλων) στο πρόγραμμα interreg με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την ακριτική περιοχή της Ηπείρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλά και μεγάλα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή και σχεδιάζονται για την περιοχή της Κόνιτσας, για το  οδικό δίκτυο, για τις αγροτικές υποδομές, για αποκαταστάσεις ζημιών, για συντηρήσεις- αναδείξεις θρησκευτικών μνημείων, με πλέον πρόσφατο την ένταξη στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. «Όλα αυτά τα χρόνια, είμασταν κοντά στους κατοίκους, συμπαραστάτης του Δήμου στην αντιμετώπιση ζητημάτων καθημερινότητας, αλλά και σε μεγάλα έργα υποδομών», υπογράμμισε ακόμη ο νυν Περιφερειάρχης, ζητώντας από τους κατοίκους της Κόνιτσας την εκ νέου στήριξή τους, ώστε να συνεχιστούν αταλάντευτα τα έργα που έχουν ξεκινήσει.”

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments