Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ερώτηση του Γ.Στέφου ,με θέμα την άμεση στήριξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης των Ιωαννίνων

Απάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού σε ερώτηση του Γ.Στέφου ,με θέμα την άμεση στήριξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης των Ιωαννίνων

ΦΟΤΟ ΣΤΕΦΟΣΑπό:Γιώργος Γκόντζος–

Στις 14 Δεκεμβρίου κατέθεσε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, με θέμα την άμεση στήριξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης των Ιωαννίνων, την οποία συνυπέγραψαν και οι υπόλοιποι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Ιωαννίνων.

Ερωτήθηκε ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων. Επίσης σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υποστελέχωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων και τέλος ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των αθλητικών έργων που πρόκειται να γίνουν στην πόλη.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός κ. Κοντονής αναγνώρισε τις ανάγκες σε προσωπικό του αθλητικού κέντρου και ανέφερε πως από τα προγράμματα πεντάμηνης διάρκειας θα προσληφθούν συνολικά 18 άτομα. Επίσης το Υπουργείο στο τέλος του 2015 χρηματοδότησε το ΠΕΑΚΙ με 100.000€ και απέστειλε μελέτες για την αντικατάσταση τμήματος της επικάλυψης της στέγης του κεντρικού κτιρίου του Κλειστού Κολυμβητηρίου, για την επισκευή και συντήρηση των εγκαταστάσεων του κλειστού Γυμναστηρίου και του φωτισμού του περιβάλλοντος χώρου του ΠΕΑΚΙ, του υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ, των γηπέδων τένις, και του χωμάτινου στίβου, και για την κατασκευή αθλητικού δαπέδου σε ένα από τα υπάρχοντα γήπεδα μπάσκετ. Κάποιες από τις παραπάνω εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Επίσης ενημέρωσε ότι στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015 του Υπουργείου είναι ενταγμένο το έργο «Ανακατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ΕΑΝΚΙ του ΠΕΑΚΙ» με προϋπολογισμό 285.000€, η μελέτη του οποίου έχει προγραμματιστεί να γίνει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Γ.Γ.Α. και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου 2016.

Αναφορικά με την ανάγκη ύπαρξης δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις αυξημένες ανάγκες της πόλης, καθώς και την οικονομική συγκυρία, υπάρχει η βούληση από την πλευρά του Υπουργείου για περαιτέρω συντονισμό των επαφών προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος ανέφερε πως ο προϋπολογισμός του ΠΕΑΚΙ αναμένεται να είναι σημαντικά αυξημένος για το τρέχον έτος, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συντήρησης και βελτίωσης των δημόσιων υποδομών, καθώς το Υπουργείο αποσκοπεί στην ανάπτυξη των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Β.Γαρδίκος( ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ)- Οι παράγοντες που δημιουργούν αισιοδοξία για μια έδρα στο Νομό Ιωαννίνων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])===  “Η αισιοδοξία  για  μια έδρα στο νομό Ιωαννίνων,προκύπτει από την καθημερινή συζήτηση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments