Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αυξημένες προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου

Αυξημένες προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου

Με τη συμμετοχή σε τέσσερις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις «έκλεισε» ο Φεβρουάριος για την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για αγορές- «στόχους» που εντάσσονται στο πλαίσιο του Στρατηγικού της  Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιείται  με θετικά αποτελέσματα για την τοπική μας οικονομία.

Η πρώτη χρονικά έκθεση έγινε στο Μιλάνο της Ιταλίας (ΒΙΤ). Στη συγκεκριμένη έκθεση  η Περιφέρεια συμμετείχε μετά από ένα «διάλειμμα» ετών,  έχοντας στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των Ιταλών για τουρισμό στην Ήπειρο, το οποίο ήταν και συνεχίζει να είναι έντονο κυρίως για  καλοκαιρινές διακοπές. Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες από  παράκτιες  περιοχές καθώς και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Η δεύτερη έκθεση στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια ήταν  του Τελ Αβίβ. Η αγορά του Ισραήλ είναι προνομιακή για την Ήπειρο, καθώς μετά την πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση το 2011 μέχρι και σήμερα  παρατηρείται συνεχής αύξηση επισκεπτών.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται και  από το μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματιών  από την Ήπειρο που έδωσαν το «παρών» στην Έκθεση, καθώς ήταν η μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει έως τώρα με συμμετοχή 40 επαγγελματιών. Για την «εξαιρετική προσπάθεια» που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου στην προώθηση του τουρισμού, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά επισκεπτόμενη το περίπτερο της.  «Σύμμαχος» στην προώθηση της Ηπείρου, ήταν και ο Έλληνας προπονητής μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μετά από πρόσκληση της επικεφαλής της Αποστολής, Δ/τριας Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλίας Μαρκούλα, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ηπείρου και προέβη σε  δηλώσεις  στα Ισραηλινά ΜΜΕ  προτρέποντας τους Ισραηλινούς να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Ηπείρου.

Η αγορά της Σερβίας, είναι επίσης μια από τις αναδυόμενες για την Ήπειρο τουριστική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται από Σέρβους τουρίστες έχει ουσιαστικά την αφετηρία του στην ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικότερα της Εγνατίας Οδού. Η Περιφέρεια άρχισε τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου IFT 21 από το 2014 και όπως διαπιστώθηκε και με τη φετινή της συμμετοχή, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ήπειρο κυρίως τους θερινούς μήνες.

Η τελευταία χρονικά συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας.Στην έκθεση που θεωρείται μια από τις πιο ενημερωμένες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού της Ευρώπης, προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου ως ένας ιδανικός τόπος για εναλλακτικό τουρισμό, είτε σε παραθαλάσσιες, είτε σε ορεινές περιοχές, σε συνδυασμό με τις νέες δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια και τις οποίες παρουσίασε στο κοινό το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας. Οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας και συμμετείχαν στην αποστολή είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις  (b2b) με βαυαρικές εταιρείες που έχουν ως προορισμό την Ήπειρο και την Ελλάδα. «Γεύση» από Ήπειρο χάρισε στους επισκέπτες της Έκθεσης η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, τόσο με παραδοσιακούς χορούς όσο και με εδέσματα- κεράσματα.

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει συμμετοχή οργανωμένων αποστολών στις Εκθέσεις:

  1. Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 6-10/3/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η μεγαλύτερη έκθεση της Γερμανίας, από την οποία η περιοχή δέχεται πολλούς επισκέπτες.
  2. Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 12-14/3/2019 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ.  Η συμμετοχή μας αποβλέπει στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού, ιδιαιτέρως  για το θρησκευτικό τουρισμό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments