Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Αυτή την Κυριακή στη 13:00 ραντεβού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στη “Μουσική Κερασιά” παρέα με την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων! Επιμέλεια-Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη. 98 και 7- www.dimotikoradiofono.gr.

Αυτή την Κυριακή στη 13:00 ραντεβού στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων και στη “Μουσική Κερασιά” παρέα με την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων! Επιμέλεια-Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη. 98 και 7- www.dimotikoradiofono.gr.

Από: Εβίτα Θεοχάρη

 

Κάθε Κυριακή, από τη 13:00 μέχρι και τις 14:00,

σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μουσικό μας αντάμωμα…

γύρω από τη «Μουσική Κερασιά»…

 

Στο χοροστάσι της καρδιάς μας

ταξιδεύουμε παρέα στα μονοπάτια της ελληνικής δημοτικής μουσικής

Παλιά δημοτικά τραγούδια,

αλλά και σύγχρονα… στα χνάρια των προηγούμενων, παραδοσιακοφανή,

όπως και διασκευές αυτών

είναι τα κεράσματα αυτής της εκπομπής!

… μιας εκπομπής μουσικής και λόγου! 

Αντικείμενο συζήτησης οι ελληνικές μουσικές και χορευτικές παραδόσεις

και ο λαϊκός και ο σύγχρονος πολιτισμός!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, στυλοβάτες του πολιτισμού

φιλοξενούνται συχνά στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε … 

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων  στους 98, 7 στα fm– 

και διαδικτυακά στο: www.dimotikoradiofono.gr 

 

Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων εκπροσωπείται την ερχόμενη Κυριακή από τον νυν πρόεδρό της, κ. Βασίλη Μαγγιώρο και τον πρώην πρόεδρο, κ. Ανδρέα Μπούρη. Οι δύο προσκεκλημένοι έρχονται να μας παρουσιάσουν, αρχικά, και να μας προσκαλέσουν στην ετήσια μουσικο-χορευτική τους παράσταση.

Του νερού κυλίσματα… του χορού γυρίσματα! είναι ο τίτλος της φετινής παράστασης της Αδελφότητας  με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα “Β. Πυρσινέλλας” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 20:00. Θα παρουσιαστούν χοροί από όλα τα τμήματα του χορευτικού ομίλου της από την Ήπειρο, το Ρουμλούκι, τη Δράμα, την Κάλυμνο, την Κίμωλο και την Εύβοια με χοροδιδασκάλους τον κ. Στέργιο Ζιώγα και την κα. Αλεξάνδρα Αποστολάκη.

Οι διοργανωτές στηρίζουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων δίνοντας τη δυνατότητα να βρίσκονται εργαζόμενοί της στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου προκειμένου να γνωστοποιήσουν στους επισκέπτες το σπουδαίο έργο τους και όσοι δύνανται να συνδράμουν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια. Στην παρουσίαση της πολιτιστικής εκδήλωσης είναι ο κ. Παναγιώτης Τζόκας.

Στην εκπομπή γίνεται, επίσης, αναφορά σε ιστορικά στοιχεία του χωριού, της Σκλίβανης, στον πλούσιο πολιτισμό της περιοχής και στις πολιτιστικές δράσεις της Αδελφότητας, που πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, χειμώνα και καλοκαίρι. Γίνεται, παράλληλα, λόγος για την Αδελφότητα Σκλιβανιτών Αθηνών με πρόεδρο τον κ. Κώστα Τζιριβίλα και την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο, όπως και στην τοπική εφημερίδα που εκδίδουν οι απόδημοι Σκλιβανίτες στην πρωτεύουσα με το όνομα: “Από τη Σκλίβανη“.

Σχεδόν όλα τραγούδια και οι σκοποί που θα ακούσετε στην ερχόμενη “Μουσική Κερασιά” προέρχονται από ηχογραφήσεις της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα ανήκουν σε δύο μουσικές συλλογές: “Χοροί και Τραγούδια από τα Πανηγύρια της Σκλίβανης Ξηροβουνίου” και “Η μουσικοχορευτική Παράδοση της Σκλίβανης Ξηροβουνίου”. Ένα τραγούδι, ένα δημοτικοφανές, είναι από τον ψηφιακό δίσκο με τίτλο: “Ψηλά βουνά μου όμορφα”, με τα περισσότερα τραγούδια να είναι σε στίχους του Σκλιβανίτη κ. Γιάννη Χρήστου.

 

Σας περιμένω, λοιπόν, την Κυριακή (06-05-2018) 

στο μεσημεριανό μουσικό μας αντάμωμα… 

στη 13:00!

 

Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook

Μουσική Κερασιά-Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων-98, 7

Με ανυπομονησία  περιμένω τα γραπτά σας μηνύματα 

Εκεί ενημερώνεστε για όλα τα νέα της εκπομπής, τις πολιτιστικές δράσεις σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα – εκδηλώσεις, σεμινάρια, γλέντια – …  

διαβάζετε άρθρα αναφορικά με την ελληνική δημοτική μουσική και χορευτική παράδοση, τον πολιτισμό

και φυσικά… ακούτε πολύ ελληνική δημοτική μουσική… 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments