Δευτέρα , 25 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη με τους επαγγελματίες της οδού Γαριβάλδη και με νέους της πόλης. Επισκέψεις σε ΚΑΠΗ, στο ΙΚΑ, στην Ε.Η.Μ

Συνάντηση της υποψήφιας Δημάρχου Ιωαννιτών Τατιάνας Καλογιάννη με τους επαγγελματίες της οδού Γαριβάλδη και με νέους της πόλης. Επισκέψεις σε ΚΑΠΗ, στο ΙΚΑ, στην Ε.Η.Μ

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ιωάννινα 2023_Το Μέλλον Σήμερα” αναφέρονται τα εξής:

“Την Τετάρτη 17 Απριλίου η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, μαζί με υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023 συναντήθηκε και συζήτησε με νέους της πόλης μας για ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι νέοι έθεσαν καίρια ερωτήματα στην Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία με τη σειρά της απάντησε σε αυτά και έδωσε το στίγμα των προθέσεων της.

Η Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε τη πολύτιμη συνεισφορά των νέων ανθρώπων σε ένα Δήμο οργανωμένο και λειτουργικό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου για την διευκόλυνση των πολιτών, στο Προεδρικό Διάταγμα για τη Λίμνη Παμβώτιδα, τη λιμναία συγκοινωνία, την ενοποίηση του Πάρκου Πυρσινέλα με το Στρατόπεδο Βελισσαρίου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα ζητήματα που στράφηκαν σχετικά με την ουσιαστικότερη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τη πόλη των Ιωαννίνων αλλά και την πιο αποτελεσματική συνεργασία. Από τα μείζονα προβλήματα της καθημερινότητας στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου είναι αναμφίβολα το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, όπου προτάθηκε η μεταφορά τους σε χώρο κοντά στη Μονή Περιστεράς.

Τέλος, η υποψήφια Δήμαρχος Τατιάνα Καλογιάννη έκανε λόγο για τη δημιουργία “αθλητισμού γειτονιάς” με στόχο την βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών, αλλά και τη δημιουργία νέων ανοιχτών χώρων άθλησης σε αυλές σχολείων και σε αλσύλια, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και επαγγελματίες της οδού Γαριβάλδη επισκέφθηκε χθες, 18 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, συνοδευόμενη από τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της Παράταξης Ιωάννινα_2023.

Οι επαγγελματίες της οδού Γαριβάλδη αναφέρθηκαν σε προβλήματα, τα οποία όχι μόνο δεν λύθηκαν αλλά οξύνθηκαν αφού αμελήθηκε η επίλυσή τους, όπως η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου έμπροσθεν των καταστημάτων, ο ελλειπής φωτισμός του χώρου προς τη Λίμνη, η εγκατάληψη της παιδικής χαράς και του μικρού λιμανιού.

Η κα Τατιάνα Καλογιάννη τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβουν ως η επόμενη Δημοτική Αρχή απαριθμόντας σημεία του προγράμματος της παράταξης  «ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2024».

Σήμερα, Παρασκευή 19 Απριλίου η Τατιάνα Καλογιάννη, μαζί με υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Ιωάννινα_2023, επισκέφτηκε την Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κος Σωτήρης Δερδεμέζης, μεταξύ άλλων,αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων στο Θέατρο της Ε.Η.Μ. Η Κα Καλογιάννη δήλωσε ότι η νέα Δημοτική Αρχή είναι αναγκαίο να συνεπικουρεί και να συνδράμει στη δραστηριότητα της ΕΗΜ. Άλλωστε το έργο του οραματιστή, ιδρυτού της ΕΗΜ αείμνηστου Κωνσταντίνου Φρόντζου, ακόμη και σήμερα είναι ανυπέρβλητο.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, η Κα Καλογιάννη επισκέφτηκε τα ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων, ΚΑ Φεβρουαρίου, Κάστρου και Λακκωμάτων. Τα προβλήματα που τέθηκαν υπ’ όψιν της, από τους παρευρισκόμενους, επιβεβαιώνουν την ορθότητα των στόχων και των δράσεων της παράταξης ΙΩΑΝΝΙΝΑ_2023, όπως αποτυπώνονται στο πρόγραμμα της για την τρίτη ηλικία:. Συγκεκριμένα, είναι πλήρως αναγκαίο να:

  1. Αυξηθούν δραστικά οι επισκέψεις των φυσιοθεραπευτών – εργοθεραπευτών – κοινωνικών λειτουργών στα ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
  2. Εξασφαλιστεί τηλεπικοινωνιακή σύνδεση -επαρκής για όλους τους φιλοξενούμενους- στους χώρους των ΚΑΠΗ, δηλ. πρόσβαση στο διαδίκτυο
  3. Υλοποιηθούν προγράμματα εκπαίδευσης στη χρήση των Η/Υ από εξειδικευμένο προσωπικό, για τους φιλοξενούμενους στα ΚΑΠΗ, με στόχο να παραμείνουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου. “

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments