Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτική / Β.Γιόγιακας (ΝΔ)-Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα τερτίπια του κυρίου Τσίπρα

Β.Γιόγιακας (ΝΔ)-Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα τερτίπια του κυρίου Τσίπρα

giogΑπό:Γιώργος Γκόντζος–“Ζούμε σε μια περίοδο αβεβαιότητας.Οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν ξανά για το τι μέλλει γενέσθαι.Ενώ είχαν υποσχεθεί η κυβέρνηση και όλοι οι παράγοντες που διαπραγματεύονται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, με συνέπεια η χώρα να είναι πιο ήρεμη και οι αγορές να είναι σταθερές,έχει δημιουργηθεί ξανά μια κατάσταση όπου κανείς δεν ξέρει αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση..”.Με αυτές τις φράσεις σχολίασε την επικαιρότητα ο Βασίλειος Γιόγιακας ,βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην εκπομπή  “ό,τι πεις εσύ”  (Γιώργος Γκόντζος ) ,στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την στάση της ΝΔ,τόνισε ,μεταξύ άλλων :   “Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη παράταξη η οποία έχει εμπειρία και γνώση.Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση ήθελε ονομαστική ψηφοφορία από την στιγμή που είχε την δεδηλωμένη όλων των κοινοβουλευτικών δυνάμεων…Δεν μπορούμε να παίζουμε με τα τερτίπια του κυρίου Τσίπρα”

Στη συνέχεια ο Β.Γιόγιακας αναφέρθηκε απαντώντας σε ερώτηση στην ερώτηση που κατέθεσε μαζί με τον συνάδελφό του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη για “πρακτικά και νομικά ζητήματα δημιουργούν οι οδηγίες διοικητή νοσοκομείου για την διαχείριση μουσουλμάνων ασθενών”  Ακούστε την συζήτηση και διαβάστε την σχετική ανακοίνωση τουΓραφείου του  Β.Γιόγιακα για το σχετικό έγγραφο της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών “προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για  την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μουσουλμάνους ασθενείς και σε γυναίκες μουσουλμάνες”

 Η ανακοίνωση του Γραφείου  του Β.Γιόγιακα

Πλήθος πρακτικών και νομικών ζητημάτων για την εφαρμογή τους στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας εγείρουν οδηγίες που απέστειλε με εσωτερικό έγγραφο η Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για  την παροχή υπηρεσιών υγείας σε μουσουλμάνους ασθενείς και σε γυναίκες μουσουλμάνες, αναφέρουν σε Ερώτηση που κατάθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας και Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται η απαίτηση «στοιχειώδους παροχής χώρου προκειμένου (οι μουσουλμάνοι) να ασκήσουν εκδηλώσεις λατρείας», η οποία, όπως σημειώνουν οι ερωτώντες, προϋποθέτει υποδομές που οφείλει να παράσχει η ίδια η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Γίνεται επίσης αναφορά σε αφαίρεση «χριστιανικού συμβόλου πάνω από την κλίνη του ασθενούς», όταν η συντριπτική πλειονότητα των θαλάμων νοσηλείας περιλαμβάνει τρεις, τέσσερις ή και περισσότερες κλίνες όπου νοσηλεύονται και άλλοι ασθενείς. Επίσης, αναφέρεται η υποχρέωση παρουσίας γυναικών – ιατρών για την εξέταση-θεραπεία γυναικών μουσουλμάνων ή, εναλλακτικά, της παρουσίας νοσηλεύτριας όταν, όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται από άνδρα ιατρό είναι ασύμβατη με το σύστημα των εφημεριών οι οποίες προγραμματίζονται σύμφωνα με το διαθέσιμο προσωπικό ανά μονάδα και την ειδικότητα, και όχι βάσει φύλου. Το ίδιο ισχύει και για τη διεξαγωγή του τοκετού από άνδρα μαιευτήρα που στο έγγραφο επιτρέπεται μόνο «όταν είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την έγκυο». Η δε έκτρωση τίθεται ως απαγόρευση, «ακόμη και όταν η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού», δίχως να λαμβάνεται υπόψη ο σοβαρός κίνδυνος που ενδέχεται να διατρέχει η ζωή της κυοφορούσας. Μάλιστα αναγράφεται ότι η παράβαση της απαγόρευσης έχει «σοβαρότατες συνέπειες για τον ιατρό» ο οποίος «καλείται να πληρώσει ως αποζημίωση το λεγόμενο Diyyah», δηλαδή οικονομική αποζημίωση για την απώλεια αίματος!

Οι κ.κ. Γιόγιακας και Κατσανιώτης ερωτούν τον Υπουργό Υγείας ποιος έλαβε την απόφαση για την έκδοση αυτών των οδηγιών,  αν έχει λάβει γνώση αυτών και εάν έχουν δοθεί ανάλογες οδηγίες στο σύνολο των δημόσιων δομών Υγείας της χώρας και με ευθύνη ποιας διοικητικής Αρχής. Επίσης ζητούν να πληροφορηθούν την επίσημη θέση του Υπουργείου σχετικά με τη σκοπιμότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής τους.

«Το διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μουσουλμάνων ασθενών που χρησιμοποιούν υπηρεσίες υγείας στη χώρας μας πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από γιατρούς και νοσηλευτές. Οδηγίες όμως που μάλιστα τίθενται ως ειδικοί κανόνες είναι αντίθετοι στην νομοθεσία, παραβιάζουν αρχές της ιατρικής δεοντολογίας και δε μπορεί να εφαρμοστούν όπως είναι σήμερα η κατάσταση στο Ε.Σ.Υ.», δήλωσε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας.

Δείτε Επίσης

Ά. Μπάφας-Επιβραβεύτηκε  η θετική  πρόταση, η προοπτική και αποτυπώθηκε το έργο.Αποδοκιμάστηκε η άρνηση της πραγματικότητας,η έλλειψη πρότασης, η τοξικότητα

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— “Γνωρίζαμε  ότι  θα είμαστε  πρώτοι ,γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα πολύ καλό  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments