Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες Ιστορίες / Β.Μίχας(διοικητής Νοσοκομείου Λευκάδας)-Σήμερα υπάρχει πολιτική βούληση για την ηθικοποίηση στην Υγεία. Η αναφορά του στην επιβολή διοικητικού μέτρου αναστολής καθηκόντων σε γιατρό του Νοσοκομείου- Η σιβυλλική δήλωση: “Σιμά ,κοντά τα Γιάννινα”

Β.Μίχας(διοικητής Νοσοκομείου Λευκάδας)-Σήμερα υπάρχει πολιτική βούληση για την ηθικοποίηση στην Υγεία. Η αναφορά του στην επιβολή διοικητικού μέτρου αναστολής καθηκόντων σε γιατρό του Νοσοκομείου- Η σιβυλλική δήλωση: “Σιμά ,κοντά τα Γιάννινα”

DSCN5195-360x210Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Αναφορά στις επιπτώσεις στο συνολικό χρέος της χώρας, από μικρά και μεγάλα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας ,έκανε ο Βησσαρίων Μίχας ,διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας, μιλώντας στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ»(Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων, με αφορμή την επιβολή του διοικητικού μέτρου της αναστολής καθηκόντων σε χειρουργό του Νοσοκομείου Λευκάδας και την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε ο Β.Μίχας ,ο συγκεκριμένος γιατρός -δεν είναι ακόμα ένοχος υπάρχει βέβαια το τεκμήριο της αθωότητας(η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια)- , κατηγορείται ότι χρησιμοποιούσε την ίδια φωτογραφία του ιδίου έλκους σε διαφορετικούς ασθενείς με μικρές διαφοροποιήσεις όσον αφορά π.χ το χρώμα της φωτογραφίας.

Πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο περιστατικό στην Λευκάδα    που είναι της ίδιας κατηγορίας  σε διάφορα νοσοκομεία π.χ. το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο γιατρός βεβαίωνε επίσης ότι οι ασθενείς στους οποίους εξέδιδε συνταγές έπασχαν και από χρόνια νοσήματα π.χ. σακχαρώδη διαβήτη, προσθέτοντας : «Εγώ που είμαι  πιθανόν κακοπροαίρετος  και οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος ,λέω ότι πιθανόν να το έκανε ο γιατρός για να μην πληρώνουν οι ασθενείς την ανάλογη συμμετοχή ,και έτσι πιθανόν να μην ενδιαφέρονταν οι ίδιοι οι ασθενείς για πόσα επιθέματα τους χορηγούνταν».

Σε άλλο σημείο αφού ανέφερε ότι ήδη έχει επιβληθεί πρόστιμο από τον ΕΟΠΥΥ γιατί ο Οργανισμός θεωρεί , μετά και τα παραπτώματα για τα οποία κατηγορείται ,πως υπέστη βλάβη ,υπογράμμισε πως με βάση και σχετική δήλωση του Υπουργού Υγείας , τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας έχουν κόστος ίσο με το 1/3 του δημόσιου χρέους ,τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Περίπου 85 δις έχουν φαγωθεί ,μαύρο χρήμα στην Υγεία..Αρχίζοντας από τα πολύ μεγάλα σκάνδαλα,ΚΕΕΛΠΝΟ ,NOVARTIS,SIEMENS,φτάνοντας έως και τα μικρότερα”. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσομείου Λευκάδας ο ΕΟΠΥΥ υπολογίζει την βλάβη στην περίπτωση στην οποία εμπλέκονται γιατροί σε διάφορα νοσοκομεία της Ελλάδας και ανάμεσά τους και ο χειρουργός στην Λευκάδα , σε 15 εκατομμύρια ευρώ , “ποσό καθόλου ευκαταφρόνητο” ,όπως είπε χαρακτηριστικά.

Προσδιορίζοντας τον στόχο του Υπουργείου ο Β.Μίχας τόνισε ότι «στόχος είναι η ισότιμη καθολική πρόσβαση του κόσμου ,των πολιτών στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.Απαραίτητη συνθήκη , προϋπόθεση για νατο πετύχουμε αυτό είναι η ηθικοποίηση του συστήματος». Απαντώντας σε ερώτηση αν αυτή δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα ,είπε: «Εγώ δεν θα πω ότι οι προηγούμενοι διοικητές ήταν αδιάφοροι.Όμως σήμερα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά με το χτες.Σήμερα υπάρχει η πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου και αυτό καταδεικνύεται κάθε μέρα.Οι άνθρωποι , οι προηγούμενοι διοικητές πιθανόν και αυτοί να ενδιαφέρονταν και να ήθελαν…Όμως είχαν την πολιτική κάλυψη;» Τέλος σε ερώτηση αν υπάρχουν άλλες περιπτώσεις όπως αυτή της Λευκάδας που να αφορούν την Ήπειρο απάντησε: «Παράξενο θα μου φανεί αν δεν αφορούν την Ήπειρο και τα νοσοκομεία της Ηπείρου…Εγώ δεν μπορώ να σας απαντήσω απ’ ευθείας σ΄αυτό το ερώτημα…Σιμά ,κοντά τα Γιάννινα.»  Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments