Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: Παρέμβαση σε πλειάδα σημαντικών ζητημάτων για την πόλη και τον Δήμο

«Γιάννενα Τώρα»: Παρέμβαση σε πλειάδα σημαντικών ζητημάτων για την πόλη και τον Δήμο

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25/6/2018 η Συνέντευξη Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Γιάννενα Τώρα», στην οποία τέθηκε πλειάδα σημαντικών ζητημάτων για το Δήμο και την πόλη.Σε ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Μπαρτζώκας, σκιαγράφησε με μελανά «χρώματα» τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όπως τόνισε, «από χώρο γόνιμου διαλόγου για την πόλη και τα θέματα που αφορούν τους ανθρώπους της, έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα γραφειοκρατικό όργανο διεκπεραίωσης των υποθέσεων του Δήμου, το οποίο αντί να προσφέρει στην πόλη, λειτουργεί επειδή είναι …υποχρεωτικό.»

Στη συνέχεια, καυτηρίασε την όλο και πιο συχνή τακτική του να συγκαλούνται έκτακτα συμβούλια χωρίς να γίνεται έγκαιρα γνωστό στους Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά και στις απαξιωτικές και γεμάτες έπαρση αναφορές προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το με κάθε τρόπο «σαμποτάρισμα» τους όταν αυτές επιχειρούν να ασκήσουν ουσιαστικά το ρόλο τους ελέγχοντας την παράταξη της πλειοψηφίας.

«Δυστυχώς, περιμέναμε άλλη κουλτούρα συνεργασίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο πάντοτε στηρίζουμε τις προτάσεις που πρόκειται ωφελήσουν την πόλη», συνέχισε ο κ.Α. Μπαρτζώκας.

 

Το άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο κ.Α. Μπαρτζώκας, ήταν το γεγονός ότι είναι όλο και πιο συχνή πρακτική να έρχονται θέματα προς ψήφιση στο Δ.Σ, με καθόλου ή ελλιπείς εισηγήσεις με αποτέλεσμα να τίθενται διαρκώς προσκόμματα στο έργο της αντιπολίτευσης.

 

Ο κ.Α. Μπαρτζώκας επίσης αναφέρθηκε στην πάγια πρακτική πολλών Δημοτικών Συμβούλων, των άλλων παρατάξεων να αποχωρούν από τη συνεδρίαση του Δ.Σ πριν αυτή ολοκληρωθεί, αμέσως μόλις αποχωρήσουν οι τηλεοπτικές κάμερες, πράγμα που δεν έχει συμβεί ποτέ από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «Γιάννενα Τώρα».

Και συνέχισε καταλήγοντας: «η κατάσταση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου μας δείχνει ότι η λύση είναι η απλή αναλογική. Θα θέλαμε ένα δημοτικό συμβούλιο στο οποίο όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να είναι συμπολίτευση και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αντιπολίτευση».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης κ. Δημήτρης Πάνου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η παράταξη είναι υπέρ της Απλής Αναλογικής, γιατί θεωρεί ότι παρέχει περισσότερες «δυνατότητες δημοκρατίας» αλλά και περισσότερο σεβασμό του πολίτη από τους διοικούντες.

«Ωστόσο, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε, είναι ελλειμματικό, παρά το ότι βρίσκεται γενικά σε σωστή κατεύθυνση», συνέχισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Πάνου, και προχώρησε σε σειρά προτάσεων όπως:

  • Όριο στη θητεία των Δημοτικών Συμβούλων, 2 ή 3 το πολύ θητείες
  • Εκλογή Δ. Συμβούλων στον Ενιαίο Δήμο και όχι κατά Τοπικά Διαμερίσματα
  • Ο Δήμαρχος να εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Ενιαίο και μοναδικό ψηφοδέλτιο όλων των υποψηφίων

Και κατέληξε: «Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά (θα πρέπει να) είναι εθελοντισμός και προσφορά προς την κοινωνία».

Επίσης, ο κ. Πάνου υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα «ακυβερνησίας», διότι και τώρα που δεν υπάρχει απλή αναλογική, «το 90% των θεμάτων ψηφίζονται ομόφωνα».

Κλείνοντας, ο κ.Δ. Πάνου αναφέρθηκε στη ΔΕΥΑΙ και είπε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που φτάνουν στην παράταξη, υπάρχουν στην πόλη μερικές χιλιάδες χαλασμένα ρολόγια υδρεύσεως» και αναρωτήθηκε «τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα και γιατί δεν ενημερώνονται οι Πολίτες».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Κ. Κυριαζής, Συντονιστής Γραμματείας της παράταξης ο οποίος έκανε λόγο για σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν τη λειτουργία της ΔΕΥΑΙ, όπως:

  • Ότι η παράταξη δεν έχει λάβει καμία απάντηση για όσα θέματα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη δημοσιότητα τους τελευταίους μήνες
  • Το ζήτημα των ελέγχων στην επιχέιρηση από Ελεγκτές
  • Το ζήτημα του προστίμου των 10.240 Ευρώ που επεβλήθη στην επιχείρηση και θα επιβαρύνει τους δημότες
  • Την προκήρυξη της θέσης του Γενικού Διευθυντή
  • Το ζήτημα της λυματολάσπης
  • Το ζήτημα της απαράδεκτα ακριβής ιστοσελίδας της επιχείρησης, η οποία πλήρωσε 6000 Ευρώ με ΦΠΑ για της φιλοξενία της, ενώ το πραγματικό κόστος στην αγορά κυμαίνεται από «200 έως 300 Ευρώ».

Κλείνοντας, ο κ. Κ. Κυριαζής, έθεσε θέμα σχετικά με τα αποτελέσματα των ελέγχων για την ποιότητα του νερού, και ανέφερε ότι «δεν γνωρίζουμε αν πραγματοποιούνται ή όχι, αλλά και αν πραγματοποιούνται, γιατί δεν ανακοινώνονται δημόσια;».

Επίσης, έθεσε ζήτημα σχετικά με το «αν υπάρχει σχέδιο διαχείρισης κρίσης ή εναλλακτικές επιλογές όσο αφορά το νερό από την Επιχείρηση» και καυτηρίασε την ανεπάρκεια της επιχείρησης κατά την πρόσφατη διακοπή νερού που ταλαιπώρησε την πόλη επί 2-3 μέρες.

Τέλος, έλαβε το λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης κ. Ν. Βούστρος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη των τηλεοπτικών συνεργείων και τους δημοσιογράφους για την παρουσία τους, απηύθυνε μήνυμα – πρόσκληση προς «όλους τους ενεργούς δημότες της πόλης, να ενδιαφερθούν για την πόλη τους και να πυκνώσουν τις τάξεις της παράταξης, ώστε να υπάρξει έμπρακτη συμμετοχή στα κοινά και στη λήψη των αποφάσεων, για να αποκτήσουμε “τα Γιάννενα που μας αξίζουν”». Κλείνοντας ανέφερε ότι η παράταξη δέχεται τους φίλους και τα μέλη στα Γραφεία της στην οδό Πυρσινέλλα 6, στον 1ο όροφο, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο κ. Μπαρτζώκας ξεκαθάρισε ότι «ούτε η παράταξη ούτε στελέχη της συνομιλούν με παρατάξεις, κόμματα η πρόσωπα και ότι θα συνεχίσει πάντα να πολιτεύεται ανεξάρτητη και υπερκομματικά, ακριβώς όπως ξεκίνησε το 2014», διαψεύδοντας σχετικές φημολογίες.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments