Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Ζάψας : Συνάντηση με νέους

Γιώργος Ζάψας : Συνάντηση με νέους

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών” αναφέρονται τα εξής:

“Τη δυνατότητα να μιλήσει με νέους των Ιωαννίνων και να τους εκφράσει τις θέσεις και προτάσεις της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» είχε ο επικεφαλής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, σε μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ιτς Καλέ και μεταδόθηκε «ζωντανά» σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα που αφορούν κυρίως τους νέους, όπως η ανεργία, το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, ζητήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο κ. Ζάψας ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης προκειμένου να παρέχει στήριξη και ενημέρωση στους νέους, ώστε να μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για να κάνουν πράξη τις ιδέες τους.

Στους άξονες του προγράμματος της παράταξης εντάσσεται Κέντρο Ενημέρωσης για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από το μοντέλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), αλλά και την παραδοσιακή επιχειρηματικότητα, που μπορεί να «αναγεννηθεί» με συνέργειες με το Πανεπιστήμιο και ερευνητικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, το «Κοινό των Ηπειρωτών» θεωρεί ότι η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες και να χρηματοδοτήσει δομές, όπως Κόμβοι Καινοτομίας (hubs) που ενισχύουν την πληροφόρηση και δικτύωση των νέων, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών και τους δίνει τα εφόδια για να αναδείξουν τις δεξιότητες και ικανότητές τους, όπως και τη δημιουργικότητά τους.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει σε προτεραιότητα τους νέους και επιδιώκει να τους κάνει συμμέτοχους, όχι μόνο στην εκλογική διαδικασία, αλλά στον σχεδιασμό και την πράξη, καλώντας τους να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ηπείρου.”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments