Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Φλούδας (ΠΟΕΔΗΝ): «Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε αίτηση αναφοράς στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για να κοινοποιήσουμε τις ελλείψεις προσωπικού στο ΠΓΝΙ…»

Γιώργος Φλούδας (ΠΟΕΔΗΝ): «Τις επόμενες ημέρες θα προβούμε σε αίτηση αναφοράς στην Εισαγγελία Ιωαννίνων για να κοινοποιήσουμε τις ελλείψεις προσωπικού στο ΠΓΝΙ…»

ΦΛΟΥΔΑΣ+1Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’Στα σημεία των καιρών’’ ο Γιώργος Φλούδας  ανέλυσε τα προβλήματα των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο από την έλλειψη προσωπικού και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. «Η κυβέρνηση για μάτια του κόσμου εμφανίζεται να κάνει ανακαίνιση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην πραγματικότητα το βγάζει στο σφυρί» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Και σημειώνουν: «το ΕΣΥ βαράει διάλυση εξαιτίας των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκεί. Στοχεύουν στην περαιτέρω συρρίκνωση των κρατικών δαπανών. Οι δημόσιες δαπάνες Υγείας στη χώρα μας κατρακύλησαν στο 5% του ΑΕΠ (6% προέβλεπε το 2ο Μνημόνιο). Ας μας πουν οι λαλίστατοι Υπουργοί της Υγείας, σε ποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέκεται όρθιο δημόσιο σύστημα Υγείας με αυτό το ύψος δαπανών». Όπως επισημαίνουν, στις χώρες του ΟΟΣΑ ο μέσος όρος των δημόσιων δαπανών Υγείας είναι 7,5%. τα προβλήματα των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΚΑΒ είναι σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα».

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments