Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Εβδομάδα Λίμνης με εκδηλώσεις για παιδιά και προβολή ταινίας

Εβδομάδα Λίμνης με εκδηλώσεις για παιδιά και προβολή ταινίας

nhsiΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Με σειρά εκδηλώσεων κυρίως για παιδιά, τους μελλοντικούς δρομείς της πόλης, συνοδεύεται η φετινή διοργάνωση του Ioannina Lake Run. Η εκκίνηση δίνεται φυσικά την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου με τους αγώνες «Στους δρόμους του Νησιού», στους οποίους μπορούν να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι και θα κλείσουν με τις εκθέσεις και συναυλίες του Ioannina Rock Island.

Η συνέχεια γίνεται με μια ακόμη συνεργασία του Γύρου της Λίμνης με τη Δημόσια Ζωσιμαία Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, η οποία και φέτος διοργανώνει μια σύνθετη εκδήλωση με κουκλοθέατρο, κυνήγι θησαυρού, μουσική και παιχνίδια για παιδιά σχολικής ηλικίας, στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στον ισόγειο χώρο της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το κείμενο που επιλέχθηκε «ο ήλιος και το νερό», είναι ένα υπέροχο λαϊκό παραμύθι με την μαγευτική απόδοση του λόγου της γνωστής ελληνίδας συγγραφέα Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, σε διασκευή για κουκλοθέατρο, από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

Μουσική, παιχνίδια με θέμα το νερό και ένα κυνήγι θησαυρού-παζλ νοερά γύρω από τη λίμνη… «Οι εικόνες που μας μαθαίνουν…»  αναφέρονται σε πολιτισμικά στοιχεία που είτε περιβάλουν είτε εμπεριέχονται στη λίμνη των Ιωαννίνων, με σκοπό να μαθαίνουμε ή να ξαναθυμόμαστε όλα αυτά τα υπέροχα που μας περιβάλλουν.

Στο τέλος ο καθένας, στη «Σχεδία του Αγαπώ…» μπορεί να εκφράσει οποιοδήποτε συναίσθημα του γεννά η λίμνη και ο τόπος, με σκοπό αυτή να ταξιδέψει και να μεταφέρει αυτά τα συναισθήματα στην Παμβώτιδα.

Τις δράσεις, στις οποίες θα συμμετέχουν παιδιά σχολικής ηλικίας, τα οποία θα επιλεγούν από τη Βιβλιοθήκη έπειτα από πρόσκληση, θα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Παναγιώτα Παπαδοπούλου και Παναγιώτα Ντάτση και οι εκπαιδευμένες φοιτήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ναταλία Ζώη και Βασιλική Ντάλλα.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Λίμνης Ιωαννίνων, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών η ταινία «Η Μοναξιά του Δρομέα Μεγάλων Αποστάσεων». Κοινωνική ταινία του 1962, σε σκηνοθεσία Tony Richardon με τους Tom Courteney και Michael Redgrave.

Ο Κόλιν, ένας επαναστατημένος έφηβος, συλλαμβάνεται για διάρρηξη και κλείνεται σε αναμορφωτήριο. Εκεί, προσελκύει την προσοχή του διευθυντή χάρη στο ταλέντο του ως δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Επιλέγεται να τρέξει στο μαραθώνιο που διοργανώνει το ίδρυμα, αλλά φτάνοντας μπροστά στο νήμα του τερματισμού, σταματάει στερώντας συνειδητά τη νίκη από το σχολείο του, αψηφώντας και προκαλώντας τις αρχές του αναμορφωτηρίου – και ολόκληρη την κοινωνική δομή, τελικά. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα που έγραψε το 1959 ο Αλαν Σίλιτοου.

Η ταινία θα προβληθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία), με ώρα έναρξης στις 9 το βράδυ.

Τέλος, μια παράσταση αφήγησης για μικρούς και μεγάλους, που θα τους στέψει όλους νικητές, θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του επετειακού 10ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων που οργανώνει ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων.

Πως άραγε το δάφνινο στεφάνι κατέληξε να στολίζει τους νικητές; Παραμύθια και μύθοι από την ελληνική μυθολογία με ήρωες που τρέχουν. Τρέχουν να προλάβουν, να σωθούν ή  άραγε για να νικήσουν; Στην αφήγηση των παραμυθιών και των μύθων από την ελληνική μυθολογία θα είναι η Μαρία Μαχαίρα με τη συνοδεία στη μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη.

 

Δείτε Επίσης

Συνάντηση του Θωμά Μπέγκα με μέλη του συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ

Συνάντηση με μέλη του αθλητικού συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ είχε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments