Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη επιμελητηριακή οικογένεια και ήταν ο προπομπός των δράσεων και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2019, έτους επετειακού, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης τόνισε τα εξής:
«Πέρασε ένας ακόμα γεμάτος χρόνος για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ένας χρόνος που ακολούθησε τις επιμελητηριακές εκλογές του 2017. Ένας χρόνος συνεργατικής διοίκησης στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων που αποδεικνύει με τον πιο εύγλωττο τρόπο, την ανάγκη και την αξία της συναίνεσης και της συνεργασίας, της σημασίας της ενότητας των δυνάμεων, της αποτελεσματικότητας της κοινής προσπάθειας.
Αυτό το χρόνο, διοίκηση και εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να σταθούμε στις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η τυπική λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής για τη χώρα, δυστυχώς δε συνοδεύτηκε από αυτό που διακήρυσσε από τον Αύγουστο, η πολιτική ηγεσία του τόπου, ως «τέλος των μνημονίων»… Τα διαρθρωτικά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, μέσα στην οποία επιχειρούμε όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι, παραμένουν, και το χειρότερο είναι πως δεν φαίνεται από πουθενά η προοπτική βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά: έλλειψη ρευστότητας λόγω του προβληματικού τραπεζικού συστήματος, υπερφορολόγηση, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, επιχειρηματικό περιβάλλον που δυσκολεύει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και που λειτουργεί αποτρεπτικά για νέα επιχειρηματικά σχέδια. Εννέα χρόνια κρίσης πέρασαν αλλά η κρίση δεν τελείωσε ακόμα…
Σε ό,τι αφορά το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το έργο της παρούσας διοίκησης:
Υλοποιήσαμε μια πολιτική εξωστρέφειας για τις επιχειρήσεις και συνεργασιών με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να δημιουργήσουμε ευνοϊκότερο περιβάλλον για τα μέλη μας. Θέματα μικρά και μεγάλα τέθηκαν στη διάρκεια αυτού του χρόνου, και δώσαμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας, ώστε να πετύχουμε αποτελέσματα. Το ενδιαφέρον μας για τις επιχειρήσεις είναι ειλικρινές και αυτό αποδεικνύουμε με την διενέργεια εσωτερικής έρευνας, μέσω ερωτηματολογίου προς τα μέλη μας, προκειμένου να εξάγουμε συμπεράσματα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας προς τις επιχειρήσεις και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης Επιμελητηρίου – επιχειρήσεων.
Κυνηγήσαμε τα μεγάλα, όπως είναι το έργο της έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σταθήκαμε διεκδικητές και αρωγοί στις προσπάθειες για την κατά κυριολεξία, διεθνοποίηση του αεροδρομίου Ιωαννίνων και δεν σταματήσαμε να προβάλλουμε προς κάθε κατεύθυνση, την ανάγκη ολοκλήρωσης των υποδομών της περιοχής με τις οδικές συνδέσεις Ιωάννινα – Κακαβιά, την κατασκευή κόμβου επί της Εγνατίας, στο Δρίσκο, την ολοκλήρωση του Ε65, κτλ.
Η πόρτα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ήταν ανοιχτή τόσο για τους εκπροσώπους κρατών, φορέων και όποιον είχε να προτείνει συνεργασία με το τοπικό επιχειρείν, όσο ασφαλώς και για τα μέλη μας.
Προβάλαμε τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να ανοίξουν τα φτερά τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από τη συμμετοχή τους και τη φιλοξενία τους, στο περίπτερο του Επιμελητηρίου στις διάφορες εκθέσεις, όπως θα πράξουμε και το 2019. Ήδη έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο το πρόγραμμα των εκθέσεων και των b2b συναντήσεων, στις οποίες θα λάβει μέρος, μαζί με τις επιχειρήσεις του Νομού.
Συστήσαμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών και επαναλειτουργήσαμε το Γραφείο της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Απόψε ανακοινώνω επίσης, πως πήρε προέγκριση το έργο για την κατάρτιση του ηλεκτρονικού μητρώου των επιχειρήσεων – μελών μας που θα είναι διασυνδεμένο με όλους τους φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι επιθυμούν πληροφόρηση και συνεργασία με τις επιχειρήσεις μας. Η εν λόγω βάση δεδομένων θα δίνει στοιχεία για την ταυτότητα των επιχειρήσεων και για τα προϊόντα και υπηρεσίες τους.
Το 2019 είναι έτος επετειακό για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Βάζουμε μπροστά το όνειρο της ανέγερσης νέου επιμελητηριακού μεγάρου και προσδοκούμε ο δεύτερος αιώνας ζωής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να συνδεθεί με την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ για τους κατοίκους του Νομού μας, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και με τη μείωση της ανεργίας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Γ. Λώλος, οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών κ. Θ. Μπέγκας, Ζίτσας κ. Μ. Πλιάκος και Β. Τζουμέρκων κ. Γ. Σεντελές, o πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλ. Πάσχος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γ. Μπούρης, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου κ. Γ. Λυκοτραφίτης, εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και μέλη της διοίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων που είναι ενταγμένα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Παρόντα τέλος, ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments