Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Εκδήλωση του ΚΚΕ στο μνημείο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών και αγωνιστών στο Σταυράκι Ιωαννίνων.

Εκδήλωση του ΚΚΕ στο μνημείο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών και αγωνιστών στο Σταυράκι Ιωαννίνων.

DSCI0901DSCI0905

Η Τ.Ο. Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του Κ.Κ.Ε. διοργάνωσε εκδήλωσε μνήμης και τιμής στο μνημείο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών και αγωνιστών στο Σταυράκι Ιωαννίνων.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πάνος Καραγιάννης, μέλος της Τ.Ε. Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: “Με τη σημερινή μας εκδήλωση, εδώ στο μνημείο των εκτελεσθέντων στο Σταυράκι, τιμάμε όλους τους εκτελεσμένους στο Σταυράκι, στο Αβγό, στο Μπιζάνι, στην Μπάφρα, στην Ελεούσα, σε δεκάδες άλλες τοποθεσίες που είναι ποτισμένενες με αίμα αγωνιστών, τιμάμε όλους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους μαχητές του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ. Τιμάμε την Ευτυχία Πρίντζου, Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων, τα στελέχη και τα μέλη της ΕΠΟΝ. Όλοι οι εκτελεσθέντες με τη γνωστή σαν “υπόθεση Πρίντζου”, όπως και όλοι οι εκτελεσθέντες στην περιοχή μας την περίοδο 1946-1949, ήταν μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της ΕΠΟΝ, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού. Η κατηγορία με την οποία στήθηκαν στο απόσπασμα, η παροχή βοήθειας προς τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια που η αστική τάξη και τα κόμματά της έχουν εξαπολύσει μια δίχως έλεος επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, που έχουν φτάσει το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων στα τάρταρα για να έρθει η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, στην ουσία αυτό που καλούν το λαό να κάνει, πότε με το μαστίγιο και πότε με το καρότο, είναι να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα όλα τα μέτρα που φορτώνουν στην πλάτη του.

Στην ίδια ρότα κινείται και ο Δήμος Ιωαννιτών, που κάθε χρόνο στην εκδήλωση που κάνει εδώ στο Σταυράκι, δίνουν και παίρνουν τα καλέσματα για συναίνεση και εθνική ομοψυχία, για εποχές που δεν πρέπει να ξαναέρθουν. Απ’ το δικό του πόστο υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό μονόδρομο, ξορκίζοντας το να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του.

Το ΚΚΕ δρα ώστε να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Οχι με το να συμβάλλει μέσω των εκλογών στην εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση. Οπως λέμε με σύνθημα χρειάζεται αλλαγή τάξης στην εξουσία, εργατική, λαϊκή εξουσία.

Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά, ανεξάρτητα απ’ το τι ψήφισε στις εκλογές, ανεξάρτητα απ’ το αν απείχε από αυτές πιστεύοντας ότι μ’ αυτό τον τρόπο μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκειά του, τώρα ενεργητικά να συμβάλλει στην ανάπτυξη της μαζικής συλλογικής πάλης, στην ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας, στην αλληλεγγύη όλων προς όλους.

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσει ο λαός το μόνο που διστάζει τόσα χρόνια να δοκιμάσει. Την ίδια του τη δύναμη! Να μην ανεχτεί να κάνει κι άλλες θυσίες για τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά οι θυσίες του να είναι στο δρόμο του αγώνα για τα δικά του συμφέροντα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει ακόμη πολύ πιο έντονα το λαό στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.

Τα νέα “ευχαριστώ τις ΗΠΑ” απ’ τον πρωθυπουργό, οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με Αμερικανούς κι άλλους παράγοντες, καθώς και τα εύσημα απ’ τον Πρόεδρο Ομπάμα, δεν αφορούν μόνο τις διαπραγματεύσεις για το 3ο μνημόνιο και το ζήτημα του χρέους, αλλά κυρίως την ανάληψη πιο ενεργού ρόλου της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων, με πρόσχημα το “Ισλαμικό Κράτος” και την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Στην ουσία, η αστική τάξη της Ελλάδας, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δείχνει για μια ακόμη φορά ότι για να προωθήσει τα συμφέροντά της και να εξασφαλίσει μεγαλύτερο κομμάτι απ’ την πίτα των κερδών του νέου μοιράσματος των αγορών και των δρόμων της ενέργειας, δεν θα διστάσει να βάλει το λαό να χύσει το αίμα του κάτω από τη δική της σημαία, κάτω από ξένη για τα συμφέροντά του σημαία.

Για μας είναι ξεκάθαρο:  στο ενδεχόμενο, συμμετοχής της Ελλάδας σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο, επιτιθέμενη ή αμυνόμενη, μία είναι η σημαία κάτω απ’ την οποία πρέπει να παλέψει ο λαός. Η σημαία των λαών κατά των ιμπεριαλιστών, η σημαία της εργατικής τάξης και του επαναστατικού κινήματός της.”

Μετά το χαιρετισμό ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το τραγούδι “Επέσατε θύματα”.

 

 

Δείτε Επίσης

Ε.Κολιοφώτη-“Οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός πραγματικά στο περιβάλλον”.Χρυσό βραβείο για το 2ο Δημοτικό Καναλακίου και τη μελέτη για τη δημιουργία ενός “πράσινου” σχολείου.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με ειδική αφιέρωση στους εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου ,στους γονείς αλλά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments