Σάββατο , 23 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

Με αφορμή την ημέρα μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών και την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας, που τιμώνται στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 14 Σεπτεμβρίου  αντίστοιχα, διοργανώθηκε από το Δήμο Κόνιτσας την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018  εκδήλωση στα πλαίσια της οποίας βραβεύθηκαν και οι επιτυχόντες μαθητές των Λυκείων Κόνιτσας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018.

Το πρωί τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ των δωρητών και ευεργετών του Δήμου Κόνιτσας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και στη συνέχεια ακολούθησε η κυρίως εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του Δημαρχείου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη και ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου. Στο σύντομο χαιρετισμό της η κα Υφυπουργός υπογράμμισε ότι οι ακριτικές περιοχές χρήζουν ιδιαίτερης, ευνοϊκής μεταχείρισης σε όλους τους τομείς και κυρίως στα θέματα παιδείας. Την εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέας, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Κόνιτσας, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η προσφορά και το κοινωνικό έργο των πολλών, γνωστών και άγνωστων ευεργετών της περιοχής μας  από τον κ. Γεώργιο Καλλιντέρη Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας, ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία έτη έχει γίνει επίπονη και σημαντική δουλειά από επιτελείο του Δήμου με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των κληροδοτημάτων της περιοχής.  Ο κύριος Γεώργιος Μπασάς, πολιτικός μηχανικός και πληρεξούσιος της Αναγνωστοπουλείου Γεωργικής Σχολής αναφέρθηκε διεξοδικά στην ξεχωριστή προσωπικότητα του ευεργέτη Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, που αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους ευεργέτες της Κόνιτσας.

Στο δεύτερο τμήμα της εκδήλωσης έγινε αναφορά στα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και η Μικτή Χορωδία του Δήμου παρουσίασε τραγούδια και ποιήματα με σχετικό περιεχόμενο, γεγονός που συγκίνησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους Κονιτσιώτες, και κυρίως τους έλκοντες την καταγωγή από τη Μικρά Ασία.

Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση των επιτυχόντων μαθητών των Λυκείων της Κόνιτσας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018, η οποία πραγματοποιείται για 5η χρονιά. Στους αποφοίτους επιδόθηκαν έπαινοι,  ένα συμβολικό δώρο και ευχές για καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments