Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση  του δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Συνάντηση  του δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

 

Τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Ιωαννίνων, Γιάννη Μήτση, υποδέχτηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, όπου είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα της έλευσης φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Μετά και την επιστολή του κ..Γ Μήτση στο Δήμαρχο, με την οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για συστράτευση όλων των φορέων ο κ.Θ. Μπέγκας ενημέρωσε αναλυτικά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για το πλάνο ανάπτυξης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου όπως παρουσιάστηκε στην ημερίδα της ΡΑΕ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι τα νέα δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την Ήπειρο ενώ ο κ.Γ. Μήτσης δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί με το Δήμο Ιωαννιτών στην προσπάθεια που κάνει να διοργανώσει μέσα στον Οκτώβριο μια ενημερωτική ημερίδα της ΡΑΕ στα Γιάννενα, ώστε να υπάρξει η πιο επίσημη και άμεση ενημέρωση όλων των πολιτικών, κοινωνικών και επιχειρηματικών φορέων της περιοχής και να συμφωνηθεί μια κοινή στρατηγική για τα επόμενα βήματα διεκδίκησης της έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Στην πλευρά του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων εναπόκειται η κινητοποίηση του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής για την αναγκαιότητα του έργου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ιωαννίνων όσο και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου συμφώνησαν ότι η φτηνή ενέργεια αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και είναι αναγκαία για την Ήπειρο.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments