Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ενημερωτική συνάντηση στο δήμο Ζίτσας. Στο 80% το ποσοστό της δωρεάν κρατικής αρωγής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς.

Ενημερωτική συνάντηση στο δήμο Ζίτσας. Στο 80% το ποσοστό της δωρεάν κρατικής αρωγής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τους σεισμούς.

eksei_zitsa

Ένα μήνα μετά την κήρυξη των Δήμων της Π.Ε. Ιωαννίνων, ως σεισμόπληκτων περιοχών ο Δήμος Ζίτσας με τη συνδρομή των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, οργάνωσε με επιτυχία ενημερωτική συνάντηση – σύσκεψη για τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι δικαιούνται αποζημίωση για την επισκευή ή ανακατασκευή των κτισμάτων που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό του περασμένου Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) που υπεγράφη στις 26 Απριλίου 2017 στους δικαιούχους χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή για αποκατάσταση των ζημιών η οποία περιλαμβάνει  80% δωρεάν κρατική Αρωγή και 20% άτοκο δάνειο από Πιστωτικά Ιδρύματα. «Οι προσπάθειες Δήμων και Αποκεντρωμένης Διοίκησης απέδωσαν», ανέφερε ο  Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και εξήγησε, «καταφέραμε να πετύχουμε για πρώτη φορά τόσο μεγάλο ποσοστό δωρεάν κρατικής αρωγής και ευχαριστούμε γι αυτό τα αρμόδια Υπουργεία».

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/05/2017) στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό Δημαρχείο)  στην Δ.Κ. Ελεούσας, παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασ. Μιχελάκη, των Δημάρχων Ζαγορίου Βασ. Σπύρου, Κόνιτσας Ανδρ. Παπασπύρου, Πωγωνίου Κων/νου Καψάλη, εκπροσώπου της Μητρόπολης Ιωαννίνων, του Γ.Γ. της Διοικούσας του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ Αλ. Λάμπρου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, μηχανικών και πολιτών.

     «Η συνεργασία αποδίδει πάντα», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στη διάρκεια της συνάντησης και πρόσθεσε, «είμαστε εδώ, ώστε όλοι μαζί και στο μερίδιο που μας αναλογεί, με τις υπηρεσίες μας, να βοηθήσουμε τους πολίτες που έχουν πληγεί από το σεισμό χωρίς ταλαιπωρία να υποβάλουν τις αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να τύχουν όσοι δικαιούνται την αποζημίωση για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στα σπίτια τους».

Χαιρετισμό στη συνάντηση απεύθυνε ο Συντονιστής  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Μιχελάκης ο οποίος μεταξύ άλλων αφού συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας για την πρωτοβουλία να διοργανώσει την εν λόγω συνάντηση καθώς συμβάλει στη πληρέστερη ενημέρωση τόσο των μηχανικών, όσο και των πολιτών υπογράμμισε πως  «ο Τ.Α.Σ. Κοζάνης στελεχώνεται από έμπειρους μηχανικούς που με επαγγελματισμό κάνουν τη δουλεία τους και επιλαμβάνονται σε αντίστοιχα περιστατικά σε όλη τη χώρα για να ανταποκριθούν και να διεκπεραιώσουν τα αιτήματα των πολιτών». Ακολούθησε από τους μηχανικούς κα Αθηνά Τέζα και Αθανάσιο Γκιάτα του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Κοζάνης η παρουσίαση των λεπτομερειών  της απόφασης οριοθέτησης περιοχών και της χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τον σεισμό της 15ης Οκτωβρίου 2016, σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι δύο μηχανικοί οι ενδιαφερόμενοι δημότες που έχουν πληγεί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 25-10-2017) ή αίτηση για έκδοση άδειας επισκευής και χορήγηση στεγαστικής συνδρομής εντός δέκα οκτώ (18) μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. (έως τις 25-10-2018) στον Τ.Α.Σ. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ στη Κοζάνη και στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Τ.Κ. 50100 λόγω αρμοδιότητας του, αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς ή στους κατά τόπους Δήμους με την υποχρέωση της διαβίβασης των αιτήσεων από τους Δήμους στον Τ.Α.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Γκιάτα Αθανάσιο στο τηλέφωνο 2461350152, fax 24613 50142 και e-mail [email protected], στον κ. Χαστά Κωνσταντίνο στο τηλέφωνο 24613 50229, fax 24613 50142 και e-mail [email protected], στην κ. Ζήση Αθήνα στο τηλέφωνο 24613 50229, fax 24613 50142 και e-mail και στο δικτυακό τόπο του Τ.Α.Σ. Ν.Κοζάνης tas.apdhp-dm.gov.gr.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments