Τρίτη , 12 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στο Δήμο Ζίτσας

Εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους στο Δήμο Ζίτσας

Με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζίτσας σε συνεργασία με το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε πραγματοποίησαν  ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους.

Τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν δωρεάν, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελεούσα με τη συμμετοχή 25 ανέργων και οι θεματικές ενότητες  περιελάμβαναν Τεχνικές πλοήγησης στην αγορά εργασίας για τη συμπλήρωση Βιογραφικού Σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής καθώς και για τρόπους αναζήτησης εργασίας.

«Με κάθε τρόπο προσπαθούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που στη δύσκολη οικονομικά συγκυρία που βιώνουμε ως χώρα έμειναν χωρίς δουλειά. Ως Δήμος συμμετέχουμε σε προγράμματα κατάρτισης, εύρεσης εργασίας καθώς και απασχόλησης», ανέφερε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος στον υπεύθυνο του Περιφερειακού Τμήματος Ηπείρου-Λευκάδας του ΚΕΚ Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ Πούλιο Πολυμέρη με τον οποίο συναντήθηκε στο περιθώριο των εργαστηρίων.

Να σημειωθεί πως στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν επίσης και τις προοπτικές  διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Ζίτσας με το ΚΕΚ ΙΝ.Ε Γ.Σ.Ε.Ε. με τον προγραμματισμό, στο άμεσο μέλλον, δράσεων που θα έχουν ορατά αποτελέσματα στην υποστήριξη ανέργων αλλά και εργαζόμενων.

 

Δείτε Επίσης

Στην ΚΕΔΕ το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης με πρωτοβουλία του δημάρχου Ιωαννίνων

Οι αρνητικές εξελίξεις γύρω από τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments