Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ζωγράφειος Οίκος ευγηρίας, Μητρόπολη και Δημόσια ΙΕΚ συνεργάζονται για την τρίτη ηλικία

Ζωγράφειος Οίκος ευγηρίας, Μητρόπολη και Δημόσια ΙΕΚ συνεργάζονται για την τρίτη ηλικία

Σε ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών αναφέρονται τα εξής:

Την πολύπλευρη και απόλυτα επιτυχημένη συνεργασία που είχαν την εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες γιόρτασαν σήμερα σε μια εκδήλωση χαράς και δημιουργίας ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας και το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, παρουσία του Δήμαρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμου.

Σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ οργάνωσαν μια μικρή γιορτή για τους φιλοξενούμενους του Ζωγράφειου Οίκου ευγηρίας προσφέροντάς τους μικρές στιγμές χαράς και διασκέδασης, όπως έκαναν αρκετές φορές στη διάρκεια του έτους και όπως θα κάνουν ξανά, αφού η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστεί.

«Η σημερινή μας συνάντηση εδώ δείχνει τη δύναμη των συνεργειών διότι μόνος του κανείς δεν μπορεί να τα κάνει όλα, άλλα όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν περισσεύει κανείς. Στο Ζωγράφειο Οίκο ευγηρίας υπάρχει μια εξαιρετική συνεργασία μεταξύ Δήμου και Μητρόπολης για να φροντίσουμε όσο περισσότερους ηλικιωμένους μπορούμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα Δημόσια ΙΕΚ με τα οποία συνεργαζόμαστε σε πολλούς τομείς», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης.

«Ο Ζωγράφειος Οίκος Ευγηρίας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, επιχείρησε να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και στους φορείς της. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε ως διοικητικό συμβούλιο», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις που έκανε η αντιπρόεδρος του Οίκου Ευγηρίας, Ντίνα Μπακόλα.

«Ένας Οίκος Ευγηρίας δεν είναι ένα ίδρυμα, είναι μια κοινότητα, ένα αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας, που δεν πρέπει να μένει στην άκρη, αλλά να δηλώνει συνεχώς παρών και να δραστηριοποιείται όπως μπορεί. Όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτό το κτίριο, υποδεχθήκαμε ανθρώπους που ήθελαν να προσφέρουν, ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν από εμάς κι εμείς από αυτούς», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα Δημόσια ΙΕΚ:

«Τα παιδιά των Δημόσιων ΙΕΚ είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στην πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα του Οίκου Ευγηρίας. Μια πρακτική άσκηση όμως σε έναν τέτοιο χώρο είναι και μια εμπειρία, τόσο για τους σπουδαστές όσο και για εμάς. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, και μακριά από ιδρυματικές λογικές, συνεργαστήκαμε αυτά τα χρόνια με διάφορους φορείς, όπως το Δημόσιο ΙΕΚ, Ιδιωτικά ΙΕΚ, σχολεία Α-θμιας και Β-θμιας Εκπ/σης, Ερυθρό Σταυρό, Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, πολιτιστικούς συλλόγους κι εθελοντικούς φορείς.

Τους ευχαριστούμε όλους για όσα πρόσφεραν, για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, για τη ζωντάνια που έφεραν στον χώρο. Και ελπίζουμε τέτοιου είδους συνεργασίες να συνεχιστούν στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ, Μιχάλης Αλεξίου, ευχαρίστησε το Δήμο, το Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και τη Μητρόπολη για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι σκοπός του Δημόσιου ΙΕΚ είναι αυτή να εμπλουτιστεί και με άλλες δράσεις.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments