Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η παράσταση «Άλλοι με είπαν Κραυγή και άλλοι Σιωπή…» στο Καμπέρειο θέατρο

Η παράσταση «Άλλοι με είπαν Κραυγή και άλλοι Σιωπή…» στο Καμπέρειο θέατρο

  • «Άλλοι με είπαν Κραυγή και άλλοι Σιωπή…», στο Καμπέρειο Θέατρο
  • Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, από τις Ομάδες Αφηγηματικού Θεάτρου και την Ομάδα Εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία Γιάννας Κούλα

Οι Ομάδες Αφηγηματικού Θεάτρου και η Ομάδα Εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζουν την παράσταση «Άλλοι με είπαν Κραυγή και άλλοι Σιωπή…», σε σκηνοθεσία της Γιάννας Κούλα.

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 21:00, στο Θέατρο Καμπέρειο, με ελεύθερη είσοδο.

Σημείωμα σκηνοθέτη: «Στο εργαστήρι αφηγηματικού θεάτρου πλέκουμε μονόλογους μικρών εξομολογήσεων, συναισθηματικών νοημάτων και θεατρικών εικόνων. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κατάστασης κατά την οποία ο θεατής, αναπτύσσει επικοινωνιακή δυναμική η οποία πηγάζει από την ενεργοποίηση των αισθήσεων και της αντίληψης του αφηγήματος.Οι λέξεις και οι εικόνες  προσεγγίζονται μέσα από τις τεχνικές αφήγησης, το θεατρικό παιχνίδι, το σωματικό θέατρο, την φωνή και τους ήχους κ.α. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα συν-κινησιακό θεατρικό τοπίο. Αυτή τη φορά, αναζητήσαμε την έμπνευσή μας σε κείμενα ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από τη γραφή όπως και εμείς εκφραζόμαστε μέσα από το θέατρο. Οι σιωπές μας συνάντησαν τις λέξεις τους και γίνανε κραυγές. Τους ευχαριστούμε θερμά.

‘Κι όπως στρέψαμε το βλέμμα στο χώρο αρχίσαμε να μιλάμε για τη σιωπή. Όχι, όχι για τη σιωπή που υπάρχει όταν σταματήσεις να μιλάς, αλλά για τη βαθύτερη, την εσωτερική σιωπή κάθε ανθρώπου, τη δύναμή της, τις διαβαθμίσεις της στα στάδια της ζωής και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να εξελιχθεί στη σπουδαιότερη κραυγή…Ευθεία γραμμή θα είναι η σιωπή μας, χωρίς τέλος, ούτε και αρχή, χωρίς εξάρτηση, χωρίς αριθμό, παράλληλη με τόσες άλλες σιωπές, στο άπειρο, δρόμος θα είναι που οδηγεί στην κραυγή’». Γιάννα Κούλα.

Κείμενα αφήγησης:

Σιωπή-Πάνος Νούσιας

Σύγκρουση-Χριστίνα Φούσκα

Ούζο-Πάνος Ζώης

Το μπουκάλι του λαδιού -Σωτηρία Τζιούρη

Θεατρική παράσταση- Βάσω Νικολάου

Εγώ δε σώπασα ποτέ-Μαργαρίτα Αναγνώστου

Altostratus-Κική Σαραντέα

Κοκκινοσκουφίτσα-Έλενα Ζερβού

Οι δήθεν-Γιάννα Κούλα

Ραδιοφωνικός σταθμός-αυτοσχεδιασμός

Το λάπατο-Χάρις Μέγα

Ηλιαχτιδομαργαρίτες-Χάρις Μέγα

Γιατί- αυτοσχεδιασμός

Άνοιξη-Γιάννα Κούλα

Σκέψεις εφήβων από το βιβλίο της FrançoiseDolto ‘Εφηβεία’

Το τέλος-Ελένη Κολοκούρη

Κύριε-Γιάννα Κούλα

Σιωπές-Γιάννα Κούλα

Άλλοι με είπαν κραυγή και άλλοι σιωπή- Χριστίνα Φούσκα.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

Ομάδα Εφήβων: Ηλέκτρα Ζώη, Βασίλης Θεοδώρου, Δέσποινα Θεοδώρου, Άκης Καραμήτρος, Παναγιώτης Μπάρκας, Στέργιος Μπουσβάρος, Μυρτώ Παπακώστα, Αλεξία Τζιούρη.

Ομάδα Ενηλίκων: ΛούλαΓρυπαίου, Βαγγέλης Δρούγκας, Έλενα Ζερβού, Ελπίδα Ιωακειμίδου, Δήμητρα Καλύβα, Ελένη Κολοκούρη, Κώστας Κολοκούρης, Μαρία Κουκούλη, Κώστας Κυλώνης, Μάρθα Μαρίνου, Μαριέττα Λαυρεντάκη, Ντίνα Μπούλια, Βάσω Νικολάου, Γιώργος Τζαφλίδης, Σωτηρία Τζιούρη, Ορέστης Τζίμας, Άρια Τσιούρη, Φλώρα Σαμαρά, Μαριάννα Σκόρδου, Κώστας Χριστοδούλου, Θοδωρής Ψαλλίδας.

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments