Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σχετικά με τη ρηματική διακοίνωση της Αλβανικής κυβέρνησης

Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σχετικά με τη ρηματική διακοίνωση της Αλβανικής κυβέρνησης

1429868850_dimarxeio-300x154.jpg      Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, σχετικά με τη ρηματική διακοίνωση της Αλβανικής κυβέρνησης για το πρόγραμμα θαλασσίων και χερσαίων ερευνών της χώρας μας για υδρογονάνθρακες και τις εντεινόμενες εθνικιστικές εξάρσεις στη γειτονιά μας, διαβιβάστηκε από τον Πρόεδρο του σώματος, Γιώργο Παπαδιώτη, στο υπουργείο εξωτερικών, στα κόμματα της βουλής και τους βουλευτές του τόπου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει πως:

«Η πολιτική της γείτονας χώρας τελευταία, με την απαράδεκτη και νομικά ανυπόστατη αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και με άλλες ενέργειες, είναι σαφώς εχθρική και προκλητική προς την πατρίδα μας και δυναμιτίζει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα των Ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Στην ίδια χρονική συγκυρία, η αναζωπύρωση της διαμάχης Αλβανόφωνων και Σλάβων στη γειτονιά μας και ο ανιστόρητος «μεγαλοϊδεατισμός» διαφόρων κύκλων, απειλούν να βυθίσουν για μια ακόμα φορά τα βαλκάνια στο χάος.

Απέναντι στην κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή, οι Κυβερνήσεις έχουν υποχρέωση να καλλιεργούν και να ενισχύουν με συνέπεια, τη φιλία, τη συνεργασία και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών.

Τέλος, και με γνώμονα πάντοτε τα παραπάνω, οι ελληνικές αρχές οφείλουν να αξιολογήσουν ψύχραιμα και σε βάθος τα γεγονότα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την τήρηση της διεθνούς τάξης και νομιμότητας».

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments