Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Η πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για τον τουρισμό

Η πρόταση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για τον τουρισμό

Σε ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» αναφέρονται τα εξής:

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για την ένταξη του Νησιού στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Τους βασικούς άξονες της πρότασης της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή του Δήμου, παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Την πρόταση επεξεργάστηκε η επιτροπή της παράταξης που είχε συγκροτηθεί και αποτελεί αντικείμενο διαβούλευσης με τους πολίτες.

Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό βραχίονα για την τοπική οικονομία και πεδίο στο οποίο η περιοχή μπορεί να επενδύσει για το μέλλον της.

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προβολή είναι καθοριστικός ενώ οι συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα που δραστηριοποιείται στον κλάδο μπορούν να αποδειχθούν κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας.

Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ώστε να διασφαλιστεί η επανάληψη της επίσκεψης, η αναβάθμιση παράλληλων μορφών τουρισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών αποτελούν στόχους για την τουριστική ανάπτυξη.

«Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και η πολυσυζητημένη εξωστρέφεια της πόλης για να έχει πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι στοχευμένη και προγραμματισμένη», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Οι βασικές αρχές της πρότασης που επεξεργάστηκε η επιτροπή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι οι ακόλουθες:

  • Για τον συνεδριακό τουρισμό, μόνιμος δίαυλος συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και την ιατρική κοινότητα της περιοχής για την οργάνωση συνεδρίων με την συνδρομή του Δήμου.
  • Για τον πολιτιστικό τουρισμό, εκσυγχρονισμός της πληροφόρησης προς τους επισκέπτες με ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου αλλά και αντίστοιχης εφαρμογής mobile στο πλαίσιο χρησιμοποίησης και αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.
  • Προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Καστρίτσας, ενός από τους σημαντικότερους της Ηπείρου και διοργάνωση εκδηλώσεων την θερινή περίοδο σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
  • Συνολική ανάδειξη του Κάστρου, με βελτίωση του φωτισμού, προβολή των μνημείων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αναβάθμιση των οδικών υποδομών, χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης . Επανεργοποίηση του Castle Rock Festival στο πλαίσιο αναβάθμισης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
  • Για τον αθλητικό τουρισμό, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση της λίμνης για την διεκδίκηση και την διοργάνωση διεθνών αγώνων.

Άλλες δραστηριότητες που μπορούν να τονώσουν την τουριστική ανάπτυξη και θα αποτελέσουν προτεραιότητες μας είναι:

  • Η καθιέρωση μιας βασικής πολιτιστικής δραστηριότητας για κάθε δημοτική ενότητα του δήμου.
  • Η δημιουργία στεγασμένης λαϊκής αγοράς η οποία θα λειτουργήσει ως εκθετήριο τοπικών προϊόντων.
  • Η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου ημερολογίου εκδηλώσεων του Δήμου που θα προβάλλεται και θα διανέμεται σε χώρους διαμονής των επισκεπτών.
  • Η συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια και όλους τους φορείς για την προσέλκυση αεροπορικών εταιριών και την δρομολόγηση νέων πτήσεων προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.
  • Συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τους όμορους δήμους ώστε να καθιερωθούν τουριστικές διαδρομές που θα διασυνδέουν χώρους υψηλού ενδιαφέροντος.
  • Οριστική και ουσιαστική λύση για την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων.
  • Διοργάνωση σεμιναρίων και εκπαίδευση των επαγγελματιών που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών στον τουρισμό.
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων για την προβολή της τοπικής γαστρονομίας.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία και δημιουργούμε πλήρη φάκελο για την ένταξη του Νησιού στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

«Έτσι το Νησί θα διασφαλίσει την θέση που του αξίζει, θα έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση που δεν θα εξαρτάται κάθε φορά από τις ικανότητες ή την ανικανότητα μιας δημοτικής αρχής και κυρίως θα τύχει παγκόσμιας προβολής γιατί αυτή του αξίζει», τόνισε ο κ. Ελισάφ.

Στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής μετέχουν οι: Ακονίδου Ελένη, Αραπισόνογλου Ιορδάνης, Βαδαλούκας Νίκος, Βλάχος Σταύρος, Γάκης Γιώργος, Ηλιάδης Σταύρος, Καμπανού Νινέτα, Κατσούρη Αντιγόνη, Κωτσαντή Χριστίνα, Λαμπρίδη Νίκη, Λεοντίου Δήμητρα, Λυκογιώργος Γιάννης, Ντόβα Λευκοθέα, Τζαλαλή Χριστίνα, Τζιμογιάννη Νέλη, Φλώρου Γιώτα.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments