Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θωμάς Μπέγκας: «Αφήνουμε ένα σημαντικό αποτύπωμα στην Ανατολή»

Θωμάς Μπέγκας: «Αφήνουμε ένα σημαντικό αποτύπωμα στην Ανατολή»

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα” αναφέρονται τα εξής:

Σε μια μαζική συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ανατολής μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.

«Σας ευχαριστώ για τη στήριξη σας. Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της Κυριακής. Στην τελική ευθεία για τη νέα μεγάλη νίκη που θα τη γιορτάσουμε όλοι μαζί. Με το σπαθί μας κερδίσαμε το 2014.

Όσα οι άλλοι απλά υπόσχονται αυτές τις προεκλογικές μέρες, εμείς τα έχουμε σχεδιάσει, τα έχουμε δρομολογήσει, έχουμε εξασφαλίσει τα χρήματα και τα υλοποιούμε», είπε αρχικά ο Δήμαρχος.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν

Στη συνέχεια έκανε μια εκτενή αναφορά στο «αποτύπωμα έργου» που αφήνει η σημερινή Δημοτική στην Ανατολή, αλλά και σε όσα σχεδιάστηκαν και έχουν δρομολογηθεί για τη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα

Ο κ. Μπέγκας ξεκίνησε με την ολοκληρωμένη παρέμβαση 750.000 ευρώ στην οδό Παπαναστασίου που ενώνει τα Γιάννενα με την Ανατολή και φτάνει μέχρι τον Κατσικά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να χρηματοδοτήσει η ίδια με 250.000 ευρώ την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ καθώς η ίδια αδυνατούσε να το πράξει.

Όπως τόνισε αυτή τη στιγμή τα συνεργεία της ΔΕΗ δουλεύουν εντατικά και μόλις ολοκληρώσουν το έργο τους θα έρθει ο Δήμος για να ανακατασκευάσει το δρόμο και τα πεζοδρόμια.

Φυσικά, η πιο μεγάλη παρέμβαση που αφορά και στην Ανατολή είναι ο Μεγάλος Δακτύλιος από τον κόμβο Πανηπειρωτικού σταδίου μέχρι  τον κόμβο Βογιάνου.

«Ένα πολύ μεγάλο έργο  που το σχεδιάσαμε, το παλέψαμε και υποβάλαμε την πρόταση για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ», σημείωσε ο Δήμαρχος και πρόσθεσε:

«Επίσης μια μεγάλη παρέμβαση που μπήκε σε φάση υλοποίησης, αφορά ένα ολοκληρωμένο έργο στον ηλεκτροφωτισμό στο Δήμο μας, για να μπούμε πλέον στην εποχή των led

Είναι ένα έργο τριών  εκατ. ευρώ που ξεκινάει από τα Γιάννενα, στην πρώτη φάση του περιλαμβάνονται οι κεντρικοί άξονες της Ανατολής (Ιωαννίνων-3ης Σεπτεμβρίου-Παπαναστασίου) και στη δεύτερη φάση για την οποία έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη, επεκτείνεται σε όλο τον παλιό οικισμό της Ανατολής».

Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα έργα που ολοκληρώθηκαν ή εξελίσσονται αυτή τη στιγμή στην Δ.Ε. Ανατολής.

Αυτά είναι:

Το γήπεδο της Ανατολής με το πλαστικό χόρτο

Η ολοκλήρωση της αίθουσας στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής.

Η κατασκευή δύο νέων παιδικών χαρών στην Ανατολή κι άλλων δύο σε Μπάφρα και Νεοκαισάρια, την ίδια στιγμή που τρεις ακόμη παιδικές χαρές στην Ανατολή εντάχτηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ .

Οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων στο γήπεδο Ανατολής, στο Γυμνάσιο, στην Ομήρου, Αγωνιστών, Γοργοποτάμου και Παλλιγέννεσης.

«Αυτή τη στιγμή εξελίσσετε στην Ανατολή εργολαβία ύψους 610.000 ευρώ. Στο έργο περιλαμβάνεται:

-η διαμόρφωση της πλατείας Ανατολής (κάτω από την οδό τρίτης Σεπτεμβρίου) και ασφαλτοστρώσεις σε Ανατολή (στα Ραφταναίικα) , στη Μπάφρα και τη Νεοκαισάρια

Κι έχουμε και μια δεύτερη εργολαβία ύψους 500.000 ευρώ που αφορά κυρίως παρεμβάσεις στην περιοχή του Πανηπειρωτικού, στις οδούς Μυρτιάς, Αγωνιστών, Εμμανουηλίδη, Ακρίτα, Μεθόδιου, Δάφνης, Θερμοπυλών και Φειδιππίδου.

Προγραμματίζουμε την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Ανατολής κι όπως δεσμευτήκαμε θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο 4ο δημοτικό στη Ράχη Σαμή ώστε να γίνει δυνατή η λειτουργία του τη νέα χρονιά.

Τέλος είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε αμέσως μετά τις εκλογές την Πλατεία στα Μαγκλαρέικα με 350.000 ευρώ», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments