Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Θωμάς Μπέγκας : «Σκοπός της Δημοτικής Αρχής η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης και του παραλιμνίου μετώπου»,

Θωμάς Μπέγκας : «Σκοπός της Δημοτικής Αρχής η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης και του παραλιμνίου μετώπου»,

mpegas_thomasΟ Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας στο περιθώριο της εκδήλωσης για την στήριξη της υποψηφιότητας της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα ευχαρίστησε τους πολίτες και τους φορείς για την συμμετοχή τους ενώ αναφέρθηκε ακόμη  στη συνάντηση του με την Κοσμήτορα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ελένη Μαΐστρου, όπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Υποδομών και Ενέργειας Γιάννης Λιόντος, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ενέργειας Θανάσης Μανταλόβας αλλά και διοικητικά στελέχη του Δήμου με  στόχο μια συνεργασία που θα αναβαθμίσει τα Γιάννενα. Στη συνάντηση τέθηκε προς συζήτηση η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με θέμα «Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης και του παραλιμνίου μετώπου», έτσι ώστε αν υπάρξει τελική συμφωνία να προχωρήσουν οι απαιτούμενες μελέτες.
Οι διαβουλεύσεις για συνεργασία ανάμεσα σε ΕΜΠ και Δήμο Ιωαννιτών είχαν ξεκινήσει από καιρό και σκοπός τους είναι υλοποίηση ενός σχεδιασμού που θα καθορίσει την «ταυτότητα» της πόλης και θα οδηγήσει στα «Γιάννενα του αύριο», μιας πόλης με δομή και πολιτισμό. Επιπλέον θα αποτελεί μια κατευθυντήρια, βάσει της οποίας θα χρηματοδοτούνται οι προτεινόμενες δράσεις ανάλογα με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα προκύπτουν.Για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου, αλλά και μακροπρόθεσμου, αυτού στόχου απαιτείται η σύσταση μιας ομάδας εργασίας, αποτελούμενης από διαφορετικές ειδικότητες του ΕΜΠ.
«Είναι από τα σημαντικότερα ιδρύματα της χώρας. Χρωστάει σε αυτόν τον τόπο, δημιουργήθηκε από Ηειρώτες ευεργέτες και οφείλει να αρχίσει να επιστρέφει κάτι και στην Ήπειρο», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.
Ακούστε το ηχητικό.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments