Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Θωμάς Μπέγκας : «Eπιστρέφουμε στους πολίτες και το τελευταίο ευρώ που εισπράττει ο Δήμος» – Συναντήσεις σε Καρδαμίτσια και Μάρμαρα

Θωμάς Μπέγκας : «Eπιστρέφουμε στους πολίτες και το τελευταίο ευρώ που εισπράττει ο Δήμος» – Συναντήσεις σε Καρδαμίτσια και Μάρμαρα

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα” αναφέρει τα εξής:

“Συναντήσεις με τους κατοίκους στα Καρδαμίτσια και τα Μάρμαρα είχε την Τετάρτη το απόγευμα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας και υποψήφιοι της παράταξης “ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ” , συνεχίζοντας τις καθημερινές επαφές με τους πολίτες.

Όπως είναι γνωστό τα Καρδαμίτσια είναι μια περιοχή όπου η έντονη ανοικοδόμηση δεν συνοδεύτηκε με τις αναγκαίες δημόσιες υποδομές και όπως τόνισε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, «στην παρούσα θητεία μας ξεκινήσαμε την προσπάθεια να καλύψουμε την απουσία του Δήμου όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Έτσι υλοποιήθηκε και συνεχίζεται με νέες εργολαβίες ένα στοχευμένο έργο παρεμβάσεων κυρίως οδοποιίας και μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης του προέρχεται από την εισφορά των πολιτών σε χρήμα στις περιοχές επεκτάσεων του σχεδίου πόλης, κάτι που στο Δήμο Ιωαννιτών  συνέβη για πρώτη φορά . «Για πρώτη φορά αυτή η δημοτική αρχή επιστρέφει στους πολίτες και το τελευταίο ευρώ που εισπράττει ο Δήμος», όπως υπογράμμισε ο Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στα δύο έργα προϋπολογισμού 2 εκατ ευρώ, που αφορούν τις υποδομές στις περιοχές επεκτάσεως της Δ.Ε. Ιωαννίνων

Έχουν ολοκληρωθεί έργα ανακατασκευής και ασφαλτοστρώσεων σε μια σειρά από δρόμους των Καρδαμιστίων, όπως είναι οι οδοί: Κοροντζή, Νέστωρος, Κοσμά Αιτωλού, Ομήρου, Δευκαλίωνος – Βουκουρεστίου, Μελανάκη, Νικοδήμου, Συνταγματάρχη Δαβάκη και Φιλικής Εταιρείας,  Δεινοστράτους, Βενετίας, Κινέας, Μεγάλου Αθανασίου, 21ης  Φεβρουαρίου (Καρδαμιτσίων), Διονυσίου Φιλοσόφου, 25ης Μαρτίου,  Αριστάρχου, Ένωση Δ. Φιλοσόφου με Κοροντζή.

Ξεκινάει επίσης, εντός των ημερών, μια νέα εργολαβία που προβλέπει την ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση δρόμων σε Καρδαμίτσια Μέλανδρα καΙ Νέα Ζωή, όπως είναι οι οδοί: Ομήρου, Μενελάου, Δαβάκη, Μελεδάκη, Κόντογλου, Νέστωρα κ.αλ.

Το πιο ουσιαστικό, όμως, για την περιοχή των Καρδαμιστίων είναι η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης (ομβρίων και ακαθάρτων) που περιλαμβάνεται στο μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΙ προϋπολογισμού πάνω από 50 εκατ. ευρώ. «Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για ένα έργο όχι μόνο τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας για το οικοσύστημα του Λεκανοπεδίου και τη λίμνη, αλλά και ένα έργο που θα ολοκληρώσει τις υπόγειες παρεμβάσεις, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση ουσιαστικών έργων υποδομής και στα Καρδαμίτσια», όπως υποστήριξε ο Θωμάς Μπέγκας.

Ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος και οι «υποψήφιοι της Ενότητας Πολιτών –Νέα Γιάννενα», συναντήθηκαν και με τους κατοίκους των Μαρμάρων και συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή αλλά και για δύο έργα που ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφορούν ανακατασκευή δρόμων και την αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις

Οι συναντήσεις με τους πολίτες συνεχίζονται σύμφωνα με τον εξής προγραμματισμό:

ΠΕΜΠΤΗ 11/4

19:30 Νεοχωρόπουλο

20:30 Σταυράκι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/4

19:30 Βοτανικός

20:30 Βρυσούλα

ΣΑΒΒΑΤΟ 13/4

12.00 Δροσοχώρι

19.30 Ανατολή”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments