Σάββατο , 16 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ιωάννης Κεφαλογιάννης(ΝΔ): «Καλούμε τον κ. Κοτζιά να εγκαταλείψει τη λογική του “one man show” και να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι νέες αλβανικές προκλήσεις…»

Ιωάννης Κεφαλογιάννης(ΝΔ): «Καλούμε τον κ. Κοτζιά να εγκαταλείψει τη λογική του “one man show” και να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι νέες αλβανικές προκλήσεις…»

r-4Μιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ΄΄Στα σημεία των καιρών΄΄ ο Γιάννης Κεφαλογιάννης Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και Βουλευτής Ρεθύμνου αναφέρθηκε στην γραπτή ερώτηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή  μαζί με την  Συντονίστρια Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Α’ Αθηνών, Ντόρα Μπακογιάννη,   σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δήμου να προχωρήσει στην κατεδάφιση οικιών 19 οικογενειών της Χειμάρρας που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα : «Η απόφαση της αλβανικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατεδάφιση οικιών Ελλήνων Ομογενών στη Χειμάρρα αποτελεί το τελευταίο επεισόδιο μιας άκρως προκλητικής συμπεριφοράς που εκ των πραγμάτων θέτει πια τις ελληνοαλβανικές σχέσεις σε νέα βάση. Είναι προφανές ότι τόσο οι διμερείς μας σχέσεις όσο και η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε. πρέπει να επανεκτιμηθούν υπό το φως του (μη) σεβασμού των κανόνων του Κράτους Δικαίου και της διεθνώς κατοχυρωμένης προστασίας των μειονοτήτων, εκ μέρους της Γείτονος χώρας. Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά να προβεί σε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί έστω και την ύστατη ώρα η υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική γίνεται αποτελεσματική μόνο στο βαθμό που προϋπάρχει συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων γύρω από κρίσιμα εθνικά θέματα. Τον καλούμε γι’ αυτό να εγκαταλείψει τη λογική του “one man show” και να συγκαλέσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής προκειμένου να συνεκτιμηθούν οι νέες αλβανικές προκλήσεις και να συζητηθούν διεξοδικά όλες οι τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα».

Ακούστε τη συνέντευξη

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments