Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Κέρι: Πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για τα πυρηνικά Ιράν

Κέρι: Πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις για τα πυρηνικά Ιράν

«Δεν βιαζόμαστε…αλλά αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν τώρα θεμελιώδεις αποφάσεις και όσο περνάει ο καιρός δεν καθίσταται ευκολότερο»

john kerry-keri

Στην γραμμή των δηλώσεων του προέδρου του Ιράν,  Χασάν Ρουχανί, κινήθηκε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι κάνοντας λόγο για «γνήσια πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά της χώρας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως είναι ώρα για «σκληρές αποφάσεις» προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία-πλαίσιο.

«Δεν βιαζόμαστε…αλλά αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να ληφθούν τώρα θεμελιώδεις αποφάσεις και όσο περνάει ο καιρός δεν καθίσταται ευκολότερο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην γραμμή τερματισμού, αλλά να είστε σίγουροι ότι έχουμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.

Είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και λήψης σκληρών αποφάσεων…και πρέπει όλοι να κάνουμε σωστές επιλογές μέσα στις επόμενες μέρες», είπε ο Κέρι.

Ο ίδιος είπε ότι αργότερα σήμερα θα συναντηθεί στο Λονδίνο με τους ευρωπαίους ομολόγους του για να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν με το Ιράν και ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στην Λωζάννη «για να διαπιστώσουν αν είναι πιθανή μία συμφωνία».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments