Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ <<ΠΑΜΕ>> ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΤΟΥ ΠΓΝΙ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ <<ΠΑΜΕ>> ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΤΟΥ ΠΓΝΙ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την σκληρότητα  με την οποία αντιμετώπισε η αστική δικαιοσύνη, εδώ στην πόλη μας , την μητέρα εκείνη που το 2001 έχοντας 11 ανήλικα παιδιά παραποίησε κατά ένα χρόνο το έτος κτήσης του απολυτηρίου δημοτικού για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μια θέση βοηθητικού προσωπικού

Στον διαγωνισμό  όσοι είχαν έτος κτήσης απολυτηρίου έως το 1980 μπορούσαν να λάβουν μέρος ενώ όσοι είχαν έτος κτήσης μετά το 1980 αποκλείονταν (η ίδια απέκτησε το απολυτήριο το 1981).

Η μητέρα  13 παιδιών  σήμερα,  4 από τα οποία είναι αυτή τη στιγμή ανήλικα και τα 8 από τα 9 ενήλικα είναι  άνεργα, προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες της από το 2003 και για 16 χρόνια στο ΠΓΝΙ σε μια περίοδο που το βοηθητικό προσωπικό έχει μειωθεί κατακόρυφα, στις τραγικά δύσκολες συνθήκες του 2ου μεγαλύτερου πανελλαδικά νοσοκομείου σε επισκεψιμότητα ασθενών.

Είναι έξω από την κοινή λογική να καταδικάζεται για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος μια γυναίκα που ρίσκαρε μια παρατυπία, για μια ευκαιρία να αποκτήσει μέσα από την εργασία της ένα πενιχρό μόνιμο εισόδημα για να ζήσει τα 11 παιδιά της .

Είναι όμως εξίσου έξω από την κοινή λογική πώς ένα δικαστήριο, μετά την φυλάκιση της καθαρίστριας από το Βόλο που σήκωσε κύμα κατακραυγής σε όλη τη χώρα, να προβαίνει σε μια τέτοια απάνθρωπη καταδίκη. Καταδίκη μάλιστα που αποφασίστηκε χωρίς να γίνει δεκτό το δικαίωμα αναβολής της δίκης λόγω νοσηλείας της στην καρδιολογική μονάδα του ΠΓΝΙ καθώς ο δικαστής αποφάσισε ότι η ύπαρξη βηματοδότη στην οποία προέβει το 2017 είναι χρόνια νόσος και δεν δικαιολογεί νοσηλεία, υπονοώντας εκ νέου απάτη έναντι του δικαστηρίου !!!

Την ίδια στιγμή που οι πραγματικοί καταχραστές του δημοσίου χρήματος βρίσκονται ελεύθεροι με εμβληματικό παράδειγμα  φαρμακευτικές εταιρίες που παρά τους υποτιθέμενους ελέγχους «αλωνίζουν» στα νοσοκομεία, η αστική Δικαιοσύνη δείχνει για μια ακόμη φορά το  ταξικό της πρόσωπο.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και η υποκρισία της κυβέρνησης,  που ενώ ξεκίνησε την θητεία της με σημαία τα «κίτρινα γάντια» των καθαριστριών και την κάθαρση από την διαφθορά και την ρεμούλα, μέχρι σήμερα  μετρά κυρίως καταδίκες, πλειστηριασμούς σπιτιών και κατασχέσεις λογαριασμών φτωχών εργαζομένων και ανέργων που παλεύουν για μια ευκαιρία  στις βάρβαρες συνθήκες που η ίδια παρέλαβε, διατήρησε και επέκτεινε κάνοντας την βρώμικη δουλειά εκ μέρους του κεφαλαίου.

 Αυτές οι διώξεις αθροίζονται στις δεκάδες διώξεις συνδικαλιστών, μαθητών και πρόσφατα αγροτών που παλεύουν για τα δικαιώματά τους και στην κατά 90% κήρυξη παράνομων των απεργιακών κινητοποιήσεων που ολοκληρώνουν το αποκρουστικό ταξικό πρόσωπο της αστικής δικαιοσύνης. Αστική  δικαιοσύνη που έχει “ερμητικά κλειστά τα μάτια” μπροστά στην πραγματική κοινωνική αδικία, που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανέχεια χιλιάδες άνεργους, που αναζητούν απελπισμένα τρόπο να ζήσουν. Αστική δικαιοσύνη που αφήνει ανολοκλήρωτη τη δίκη των δολοφόνων νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής εδώ και 6 χρόνια.

Προειδοποιούμε την Διοίκηση του ΠΓΝΙ να μην τολμήσει να προβεί σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον της, Της θυμίζουμε ότι έχει ακόμη «λερωμένα» τα χέρια της από την απόλυση 5 εργολαβικών καθαριστριών του ΠΓΝΙ οι οποίες επειδή δεν είχαν έτος κτήσης του απολυτηρίου πριν το 1981 απορρίφθηκαν από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για πρόσληψη συμβασιούχων καθαριστριών τον Δεκέμβρη του 2017, και  με ευθύνη της Διοίκησης του ΠΓΝΙ η οποία μπορούσε να μην συμπεριλάβει το κριτήριο της κτήσης του απολυτηρίου στα κριτήρια της προκήρυξης . Μία από αυτές μάλιστα είχε  17 χρόνια υπηρεσία μέσω του εργολάβου στο ΠΓΝΙ.

Καλούμε τα σωματεία των νοσοκομείων, την ΕΙΝΗ και την ΠΟΕΔΗΝ καθώς και τους συλλόγους πολυτέκνων να πάρουν θέση  ώστε να δημιουργηθεί εκείνο το τείχος αλληλεγγύης που θα εμποδίσει την αστική Δικαιοσύνη να ξανακαταδικάσει στις 5 του Μάρτη  την συναδέλφισσα.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments