Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέα των Δήμων / Κλείσιμο δρόμων στα Γιάννινα για την υλοποίηση του έργου αλλαγής του οδοφωτισμού    

Κλείσιμο δρόμων στα Γιάννινα για την υλοποίηση του έργου αλλαγής του οδοφωτισμού    

φωτισμός LED

 

Από αυτό το Σάββατο ξεκινούν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας οδοφωτισμού», του Δήμου Ιωαννιτών.

Η Δημοτική Αρχή ζητάει την κατανόηση των συμπολιτών μας και των οδηγών, που θα υποστούν για το επόμενο διάστημα (του ενάμιση μήνα περίπου) μια ταλαιπωρία από το τμηματικό κλείσιμο δρόμων, ωστόσο εξηγεί πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει τον αστικό φωτισμό και θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων για το Δήμο.

Διαβεβαιώνει επίσης πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να υπάρξει η μικρότερη δυνατή αναστάτωση. Έτσι οι εργασίες θα εκτελούνται εντατικά ακόμα και νυχτερινές ώρες, θα εκτελούνται τμηματικά ανά άξονα και θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση κάθε φορά για το κλείσιμο των δρόμων όπου αυτό απαιτείται.

Κλείνουν Βηλαρά και Βαλαωρίτου

Το έργο ξεκινάει το Σάββατο από τις οδούς Βηλαρά και Βαλαωρίτου, με κατασκευή αρχικά του εναέριου δικτύου οδοφωτισμού, που απαιτεί το κλείσιμο του δρόμου.

Έτσι με απόφαση του Δημάρχου Ιωαννίνων απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στην οδό Βηλαρά και στο τμήμα της οδού Βαλαωρίτου μέχρι την συμβολή της με τις οδούς Καραϊσκάκη & Τσακάλωφ:

  • Το Σάββατο 17 /10/2015 και την Κυριακή 18/10/2015 τις ώρες από 7.30 το πρωί μέχρι 7.30 το απόγευμα
  • Τη Δευτέρα 19/10/2015 από τις 30 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης 20/10/2015

Οι δρόμοι όπου υλοποιείται το έργο

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας οδοφωτισμού» ,  ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, που ενσωματώνει τις νέες τεχνολογίες, εξοικονομεί ενέργεια και πόρους, υλοποιείται στον άξονα Βηλαρά – Βαλαωρίτου – 28ης Οκτωβρίου, στον άξονα της οδού Χαριλάου Τρικούπη και στις κάθετες οδούς του άξονα της 28ης Οκτωβρίου (Κοραή, Τζαβέλα, Σαμουήλ).

Ειδικότερα για τον άξονα Βηλαρά- Βαλαωρίτου – 28ης Οκτωβρίου και της οδού Χαριλάου Τρικούπη, δύο πολυσύχναστων αρτηριών της πόλης στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, θα κατασκευαστεί κρεμαστό δίκτυο σε όλο το μήκος της παρέμβασης,  θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Led,  και θα αποξηλωθεί στο τέλος το παλιό υφιστάμενο δίκτυο είτε πρόκειται για κρεμαστό φωτισμό είτε για τσιμεντοϊστούς. Στις οδούς Κοραή, Τζαβέλα, Σαμουήλ, θα παραμείνει το υπάρχον δίκτυο και θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες μεταλλικών αλογονιδίων.

Παράλληλα στον άξονα της 28ης Οκτωβρίου και την οδό Χαριλάου Τρικούπη θα εγκατασταθεί ένα πλήρες σύστημα Τηλεδιαχείρισης και Γεοχωρικής απεικόνισης οδοφωτισμού.

Η ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης και διαχείρισης ενέργειας οδοφωτισμού, ξεκίνησε με τους προαναφερόμενους οδικούς άξονες. Πρόκειται όμως να συνεχιστεί και σε νέους δρόμους μέσα στο 2016, καθώς η Δημοτική Αρχή έχει προβλέψει να προστεθεί και νέο έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του νέου έτους που θα τεθεί το επόμενο διάστημα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments