Τρίτη , 26 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Κοινός προορισμός η θεατρική σκηνή

Κοινός προορισμός η θεατρική σκηνή

Ν.ΚΟΝΤΟΥΡΗ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  2972015 2

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Νικαίτη Κοντούρη συνάντησε τις θεατρικές ομάδες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου

 

 

Η συνεργασία όλων και οι κοινές πρωτοβουλίες, αποτελούν τη βάση για τη διεκδίκηση από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης του 2021. Αυτό το ισχυρό μήνυμα έστειλε και η συνάντηση που είχε την Τετάρτη 29 Ιουλίου η καλλιτεχνική διευθύντρια της υποψηφιότητας, Νικαίτη Κοντούρη με εκπροσώπους  των θεατρικών ομάδων  και των ερασιτεχνικών θιάσων των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

Η συνάντηση έγινε στην έδρα του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, παρουσία της Προέδρου του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Αλ. Βακαλοπούλου και της παιδαγωγού και συμβούλου θεάτρου Γ. Κούλα.

Η  κ.Ν. Κοντούρη στην παρέμβασή της, υπογράμμισε τη σημασία του εθελοντισμού και της συμμετοχής όλων των θεατρικών ομάδων και θεατρικών φορέων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, όχι μόνο στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού προγράμματος του εν δυνάμει αποκτηθέντος χρίσματος για το 2021, αλλά, κυρίως, στην παραγωγή καλλιτεχνικού έργου, το οποίο για να αποκτήσει ήδη από το 2016 έναν κοινό προορισμό, θα ήταν καλό για όλους, να καλυπτόταν κάτω από μία κοινή ομπρέλα. Όρισε, δε, τον πρώτο άξονα εργασίας, πάνω στον οποίο θα διαμορφώσουν προτάσεις και συνεργασίες οι θεατρικές ομάδες και θίασοι, με στόχο πλέον τη συνάντησή τους επί σκηνής τον Μάιο του 2016.

Τη διοργάνωση θα αναλάβει και πάλι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, μιας και κατά κοινή ομολογία, η πρώτη διοργάνωση  του «Μήνα ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας» τον Μάιο του 2015 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments