Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κωνσταντίνος Λουράντος : «Από τις μετακινήσεις των πληθυσμών και τα δημογραφικά στοιχεία των χώρων εργασίας δημιουργείται η αναγκαιότητα εξατομικευμένης φαρμακευτικής αγωγής»

Κωνσταντίνος Λουράντος : «Από τις μετακινήσεις των πληθυσμών και τα δημογραφικά στοιχεία των χώρων εργασίας δημιουργείται η αναγκαιότητα εξατομικευμένης φαρμακευτικής αγωγής»

lourantos1-thumb-largeΜιλώντας στο Δ/Ρ και τη Βίκυ Μιχέλη στην εκπομπή ‘’Στα σημεία των καιρών’’ ο Κωνσταντίνος Λουράντος Πρόεδρος του ΠΦΣ αναφέρθηκε στο ψήφισμα που προέκυψε από το 2ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο και την  ανάγκη δημιουργίας μίας νέας Ευρώπης η οποία θα αντιληφθεί τα λάθη του παρελθόντος και θα αναπροσαρμόσει τις πολιτικές της και στον χώρο της Υγείας , τόνισε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος .
«Για παράδειγμα  έχει πλέον αποδειχθεί ότι το μεγάλο κύμα των απελευθερώσεων που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη δεν έφερε θετικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, τα παραδείγματα δείχνουν πως τελικά οδηγηθήκαμε στην επικράτηση  ολιγοπωλίων  μεγάλων αλυσίδων και σε μείωση του αριθμού των ιδιωτικών φαρμακείων. Ακόμη χειρότερα τελικά, ούτε οι τιμές των φαρμάκων μειώθηκαν, ενώ δεν βελτιώθηκαν και οι συνθήκες πρόσβασης των ασθενών στην αγωγή τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος .Kαι συνέχισε «Προσοχή δεν αρνούμαστε τις αλλαγές όταν είναι προς την σωστή κατεύθυνση και στηρίζουν τον επιστήμονα Φαρμακοποιό. . Τις επιθυμούμε και τις επιζητούμε. Με την ίδια ευκολία όμως, επιθυμούμε και να αναθεωρούνται μέτρα που τελικά αποδεικνύονται αναποτελεσματικά» .Όπως ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΦΣ, τελευταία, από τις μετακινήσεις των  πληθυσμών και τα δημογραφικά στοιχεία των χώρων εργασίας δημιουργείται η αναγκαιότητα εξατομικευμένης φαρμακευτικής αγωγής (personalized medicine ). Εκτενής αναφορά έγινε και από τους υπόλοιπους ομιλητές , στην  ανάπτυξη της τεχνολογίας στην   ιατρική και φαρμακευτική πληροφόρηση . Τόνισαν πως η  ψηφιοποίηση της περίθαλψης , διαμορφώνει εκ νέου τα συστήματα υγείας και εισάγει πρακτικές που αφορούν την διάγνωση,  τα φάρμακα, την φροντίδα και τη  συμβουλή. Χρειαζόμαστε μια PGEU δυνατή και διεκδικητική. Χρειαζόμαστε την PGEU και πρέπει να την στηρίξουμε όλα τα μέλη. Όμως νομίζω ότι ήλθε η ώρα και εμείς να προσαρμοστούμε στην διαφορετικότητα. Να απαιτήσουμε από την Ε.Ε. και όχι να δεχόμαστε αποφάσεις. Να διεκδικούμε και όχι να αποδεχόμαστε παθητικά. Να προτείνουμε κι εμείς και όχι απλά να υπακούμε στις απόψεις τεχνοκρατών, που δεν έχουν βγει από τα γραφεία τους και δεν γνωρίζουν τις ανάγκες μιας κοινωνίας».Τελος η ελληνική αντιπροσωπεία κατέθεσε  το παρακάτω ψήφισμα που έγινε ομόφωνα δεκτό και το οποίο η PGEU θα καταθέσει στην Commision και θα προωθηθεί σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ακούστε τη συνέντευξη


 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments