Τετάρτη , 27 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  η επίσκεψη του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Χρήστου Μπαϊλη στον Αρχιεπίσκοπο  Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.
dav

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε  η επίσκεψη του Δημάρχου Πρέβεζας κ.Χρήστου Μπαϊλη στον Αρχιεπίσκοπο  Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιο.

dav

Από:Γιώργος Γκόντζος–Με τις καλύτερες  εντυπώσεις  για το έργο που  επιτελεί   ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος  Γιαννουλάτος  επέστρεψε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ο οποίος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο  Ευάγγελο Γιαννουλάτο πραγματοποίησε επίσκεψη  στην γείτονα χώρα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος- ο οποίος κατάγεται από την Πρέβεζα-   δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψη ενώ στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν  ,  σημείο αναφοράς  αποτέλεσε  πολλές φορές η πόλη της Πρέβεζας.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της  συνάντησης,   τέθηκαν οι βάσεις   μιας διαρκούς συνεργασίας Δήμου Πρέβεζας και Αρχιεπισκοπής   Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας όχι μόνο σε εκκλησιαστικά  αλλά και κοινωνικά  θέματα.

Ο κ.Μπαϊλης- ο οποίος παρακολούθησε  την θεία λειτουργία στον  Καθεδρικό  Ναό  της Αναστάσεως του Χριστού-  ξεναγήθηκε στο  Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, το Βιβλιοπωλείο αλλά και το μικρό  Μουσείο που λειτουργεί στον χώρο  αποβλέποντας στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των πιστών, στην πνευματική καλλιέργεια των νέων,στην αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτιστικής  ζωής των Τιράνων  και ευρύτερα της Αλβανίας καθώς και  στην ανάπτυξη διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ των κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας δήλωσε εντυπωσιασμένος από το έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου  τόσο για το εκκλησιαστικό όσο και για το ευρύτατο κοινωνικό και φιλανθρωπικό εργο καθώς και στην διατήρηση  και ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ειδικώτερα με την αναστήλωση εκκλησιαστικών  μνημείων.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσκάλεσε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο να επισκεφθεί την Πρέβεζα     δεδομενου ότι και ο ίδιος εξέφρασε την  επιθυμία να πραγματοποιήσει μέσα στο 2017  το συγκεκριμένο ταξίδι.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments