Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μία χρονιά γεμάτη, συναρπαστική και δημιουργική για το Θέατρο Έκφραση!

Μία χρονιά γεμάτη, συναρπαστική και δημιουργική για το Θέατρο Έκφραση!

Και τι δεν είχε η φετινή σεζόν, η οποία φτάνει πλέον στο τέλος της, για το Θέατρο Έκφραση που κάθε φορά ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Το ξεκίνημα έγινε με ένα μεγάλο γιορτινό πάρτι για τα γενέθλια των πέντε ετών της Έκφρασης! Στη συνέχεια, απ’ το «σανίδι» της πέρασαν παραστάσεις όλων των ειδών, για παιδιά και ενήλικες, κωμωδίες, δράματα, αισθηματικές, πρωτότυπες παραγωγές, κλασικά έργα, καινούριες προτάσεις, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο κ.λ.π., που σκόρπισαν απλόχερα στο κοινό συγκίνηση, αγωνία, χαρά, ενθουσιασμό…

Πιο αναλυτικά, η Παιδική Σκηνή της Έκφρασης επανήλθε στην αρχή της περιόδου με την Πολυαγαπημένη «Παναγία των Παρισίων», μία θεαματική υπερπαραγωγή που ανέβασε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών προσελκύοντας ξανά εκατοντάδες θεατές. Ακολούθησε ο μοναδικός «Caveman» με τον Χρήστο Χρήστου σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά, ο οποίος εκτός από το επιτυχημένο ανέβασμα του στο Θέατρο της οδού Αραβαντινού, ταξίδεψε επίσης σε Πάτρα, Ναύπακτο, Κοζάνη, Άρτα, Πρέβεζα αλλά και Κρήτη!

Αλλάζοντας ρεπερτόριο, το Θέατρο Έκφραση ανέβασε στη συνέχεια με επιτυχία το ερωτικό δράμα «Ο Εραστής» του Χάρολντ Πίντερ με τους Μίνα Παππά και Πέτρο Χριστακόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και ακολούθησε η δεύτερη παρουσίαση της συνταρακτικής «Σκοτεινής πέτρας» του Αλμπέρτο Κονεχέρο στη νέα θεατρική του αίθουσα, με πρωταγωνιστές τους Θανάση Λανάρη και Γιάννη Κράβαρη.

Αναφορά αξίζει επίσης να γίνει στον χριστουγεννιάτικο «Καρυοθραύστη», παράσταση θεατρικού παιχνιδιού, στον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερύ με τους Μίνα Παππά, Πέτρο Χριστακόπουλο και Θανάση Λανάρη που ανέβηκε την περασμένη άνοιξη και στο «Παιχνίδι της σφαγής» που παρουσίασαν μαθητές των εργαστηρίων της Έκφρασης.

Όλους αυτούς τους μήνες όμως φιλοξενήθηκαν στο θεατρικό στέκι της οδού Αραβαντινού και πολλές ξένες και ιδιαίτερα αξιόλογες παραγωγές. Ο κατάλογος είναι μακρύς, ωστόσο, ξεχώρισαν η κωμωδία «Δεν υπάρχει κράτος madame» με τους Γεννατά – Αμπάζη, το παιδικό «Δύο χαρταετοί στη νύχτα», «Οι κάτω απ’ τα αστέρια» του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, η μοναδική «Frida ki allo» από τους Fly Theater, οι «Εκατό λέξεις για το χιόνι» από την ομάδα Mammals, «Η δεσποινίς Μαργαρίτα» του Θεάτρου Τέχνης με τον Θεόδωρο Γράψα, ο «Καραφλομπέκατσος κι η Σπυριδούλα», «Το όνειρο ενός γελοίου» του Ντοστογιέφσκι με τον Δημήτρη Βερύκιο, η «Απελευθέρωση» του Δημήτρη Τσεκούρα, αλλά και «Η Αναγνώριση» με τη Γιώτα Φέστα.

Δεν έλειψαν φυσικά οι βραδιές με Stand up comedy shows από τους καλύτερους «μάστορες» του είδους όπως ο Χριστόφορος Ζαραλίκος («Η κιβωτός του Ζάρα»), ο Γιώργος Χατζηπαύλου («Τάιμινγκ»), ο Ζήσης Ρούμπος («Πόζα μηδέν»), ο Δημήτρης Δημόπουλος («Καφρόκρεμα»), ο Δημήτρης Χριστοφορίδης κ.α.. Παράλληλα, το Θέατρο Έκφραση φιλοξένησε τους Opera Chaotique, το μουσικό ντουέτο Hairetis Harper, τον Petros Klampanis Solo, το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας, τη Χορευτικοθεατρική Ομάδα Κέρκυρας, την καινούρια Γιαννιώτικη Ομάδα «Συν Πλην Τρία», την ομάδα «Σφάλμα επί γκοντώ», το Κουκλοθέατρο Αντράλα και το φεστιβάλ κουκλοθεάτρου, τον ευρηματικό Αλέξανδρο Magicsak, αλλά και την παιδική παράσταση «Το μαύρο ψαράκι».

Η σεζόν κλείνει με φεστιβάλ, το οποίο παρουσιάζουν τα θεατρική τμήματα όλων των επιπέδων της Έκφρασης με παραστάσεις βασισμένες στη δουλειά που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Άλλη μία γεμάτη και δημιουργική περίοδος ήταν λοιπόν αυτή για το Θέατρο Έκφραση! Το φετινό καλλιτεχνικό του ταξίδι ήταν μαγικό και στην πραγματοποίησή του συνέβαλαν όλοι ανεξαιρέτως οι συνεργάτες του, καθένας εκ των οποίων είχε τη δική του ξεχωριστή συμμετοχή σ’ αυτό!

Το ραντεβού ανανεώνεται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η υπόσχεσή μας είναι μία: H Έκφραση θα επιστρέψει δυναμικά με νέες προτάσεις και δράσεις, με πολύ θέατρο και δημιουργία! Καλό καλοκαίρι!

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments