Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Με έργα βελτίωσης της καθημερινότητας συνεχίζονται οι εργασίες από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με έργα βελτίωσης της καθημερινότητας συνεχίζονται οι εργασίες από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Με παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τις υποδομές σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών και έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, συνεχίζονται οι εργασίες από το εργοτάξιο του Δήμου.

Από σήμερα το πρωί ο τομέας ευθύνης του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Δημήτρη Νάστου ξεκίνησε εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του πεζοδρομίου μπροστά από το κτίριο της Μεραρχίας, ενώ από την περασμένη εβδομάδα ο τομέας ευθύνης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου, Δημήτρη Κατηρτσίδη, αναμορφώνει την είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων από την περιοχή του Γιαννιώτικου Σαλονιού.

Παρόμοιες εργασίες συντήρησης υποδομών, καθαριότητας και πρασίνου, εκτελούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, όπου έχουν συγκροτηθεί τα ανάλογα συνεργεία, μέσα από τη δυνατότητα που έδωσε στο Δήμο Ιωαννιτών η ενίσχυση του σε προσωπικό από τα «πεντάμηνα».

Ανακατασκευή πεζοδρομίων και πρόσβαση σε ΑμεΑ

Για το ξήλωμα και την ανακατασκευή του πεζοδρομίου μπροστά από το κτίριο της Μεραρχίας, εργάζεται από το πρωί συνεργείο του Δήμου Ιωαννιτών, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε αρκετές περιοχές της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Δημήτρης Νάστος «ευελπιστούμε μέχρι το τέλος της καλοκαιρίας να έχουμε ολοκληρώσει με τα συνεργεία του Δήμου σημαντικές παρεμβάσεις». Πρόσθεσε πως παράλληλα με τις εργασίες που εκτελούνται στο κέντρο και σε περιοχές των Ιωαννίνων, έχουν συγκροτηθεί συνεργεία που εργάζονται για τη συντήρηση υποδομών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. «Δουλεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις», όπως σημείωσε.

Το σημαντικό είναι πως στα πεζοδρόμια όπου παρεμβαίνει το εργοτάξιο του Δήμου, δημιουργεί πλέον προσβάσεις για τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς είναι  γεγονός ότι στο κομμάτι αυτό υπήρχε υστέρηση στο Δήμο Ιωαννιτών. «Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πεζοδρόμια προσβάσιμα και γι’ αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας», είπε ο κ. Νάστος.

Εργασίες πραγματοποιούνται και στο παραλίμνιο μέτωπο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις θεομηνίες. Ο Αντιδήμαρχος διευκρίνισε πως γίνονται ορισμένες εργασίες για να βελτιωθεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, όμως μια παρέμβαση μεγάλης κλίμακας στο παραλίμνιο μέτωπο, έχει κοστολογηθεί από το Δήμο Ιωαννιτών στο ποσό περίπου των 1.500.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή συγκαταλέγεται σε αυτές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, ο Δήμος έχει υποβάλει στο αρμόδιο Υπουργείο το σχετικό αίτημα χρηματοδότησης.

 

Αλλάζει όψη η είσοδος της πόλης από το Γιαννιώτικο Σαλόνι

Εκτεταμένες εργασίες που αλλάζουν την εικόνα στις εισόδους της πόλης, συνεχίζει ο τομέας πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών. Αυτή τη φορά σειρά έχει η είσοδος από την εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας.

«Από την προηγούμενη εβδομάδα εργαζόμαστε ώστε να αλλάξουμε την εικόνα στην είσοδο τις πόλης και από την πλευρά του πάρκου Πυρσινέλλα αλλά και από την πλευρά του Ζωγράφειου Οίκου Ευγηρίας, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τη δυνατότητα του επιπλέον προσωπικού που μας δίνουν τα «πεντάμηνα». Αυτό συμβαίνει σε όλη την έκταση του Δήμου όπου έχουμε συγκροτήσει τα ανάλογα συνεργεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Σε συνεννόηση με το Δασαρχείο, τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών επεμβαίνουν όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους επικινδυνότητας, στη βλάστηση της περιοχής. Παράλληλα «απελευθερώνουν» το πεζοδρόμιο από την έξοδο της πόλης μέχρι το Γιαννιώτικο Σαλόνι, που είχε καταστεί αδιάβατο λόγω της πυκνής βλάστησης.

Παράλληλα, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, συνεργεία του Δήμου από τον τομέα Καθαριότητας και Πρασίνου εργάζονται αυτή την περίοδο για την περιποίηση πρασίνου και τον καθαρισμό των αυλών των σχολείων και των παιδικών σταθμών.

Τέλος, με τη δυνατότητα του επιπλέον προσωπικού των «πενταμήνων», υπάρχει πλέον μόνιμος οδοκαθαριστής σε αρκετές περιοχές εκτός του κέντρου της πόλης (π.χ. Σεισμόπληκτα, Βοτανικός κ.λ.π.).

 

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments