Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Εκπαίδευση / Με εντυπωσιακή συμμετοχή η δράση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στην Πάτρα

Με εντυπωσιακή συμμετοχή η δράση του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου στην Πάτρα

seminar photo

Από:Γιώργος Γκόντζος

 Με εντυπωσιακή συμμετοχή  και με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου το επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες: Αναγνωστική κατανόηση και κατανόηση των Μαθηματικών εννοιών». Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 στην Πάτρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων για το παιδί, σε θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής.

 Το σεμινάριο άρχισε με την εισήγηση της εκπαιδευτικής ψυχολόγου και συνεργάτιδας του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου Δρ. Ελένη Λιβανίου, η οποία ανέλυσε τη σημασία της αναγνωστικής κατανόησης στη μαθησιακή επίδοση του παιδιού σε όλη τη σχολική περίοδο. Στη συνέχεια,  ο μαθηματικός Δρ. Γιάννης Καραγιαννάκης αναφέρθηκε με την εισήγησή του στις Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά και τη Δυσαριθμησία και τη σκιαγράφηση των μαθητών με τις παραπάνω δυσκολίες.

 Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με σεμινάρια που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές. Είναι, επίσης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments