Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στην Άρτα- Στήριξη για αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο

Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στην Άρτα- Στήριξη για αξονικό τομογράφο στο Νοσοκομείο

dhmotiko symboulio photoΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Το «πράσινο φως», με την κατ’ αρχήν έγκριση, για τη δημιουργία Μικτού Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας  για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες  στο Δήμο Αρταίων άναψε χθες βράδυ, κατά τη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Κέντρου, καθώς σήμερα παρουσιάζονται ελλείψεις σε δομές εξυπηρέτησης ατόμων με αναπηρία. Τα άτομα που αποφοιτούν από το Ειδικό Γυμνάσιο (ΕΕΕΕΚ Γλυκορίζου) δεν έχουν χώρους να φιλοξενηθούν, να αναπτύξουν την κοινωνικότητα  και τις αναπτύξουν δεξιότητες τους, ενώ το αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αρταίων, η ΔΗΚΕΔΑ, λειτουργεί δομή ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για παιδιά και εφήβους ΑμεΑ με μικρή δυναμικότητα 15 άτομα για την πρωινή βάρδια και 15 άτομα για την απογευματινή βάρδια, που αποτελεί και τη βάρδια  κατά την οποία εξυπηρετούνται τα άτομα που αποφοιτούν από το Γυμνάσιο. Να σημειωθεί ότι ως μικτά κέντρα διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες ορίζονται τα κέντρα όπου θα διημερεύουν άτομα είτε με πολλαπλές αναπηρίες είτε με διαφορετικού είδους αναπηρία.

Παράλληλα, στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα της μεταστέγασης του Γραφείου Πληροφοριών ΕΟΤ Άρτας που βρίσκεται πλησίον του υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας στην περιοχή δίπλα στο ιστορικό Γιοφύρι, διότι εκεί θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στην εξυπηρέτηση των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

Ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της αναπτυξιακής του πολιτικής έχει ως βασικούς στόχους την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής στις διάφορες μορφές της όπως θρησκευτικός τουρισμός, εναλλακτικός κ.α. και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που αυτή διαθέτει. Η παραχώρηση του χώρου έγινε από τον ΕΟΤ στα πλαίσια του προγράμματος  “BRIDGES OF HISTORY AND TRADITION” , ενώ η διαμόρφωση του κτηρίου έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες θα μπορεί να λειτουργήσει ως γραφείο τουριστικής ανάπτυξης.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη στήριξη στην ανάγκη άμεσης αλλαγής του αξονικού τομογράφου του Νοσοκομείου Άρτας, με σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος, ενώ με ψήφισμά του εκφράζει την αντίθεσή του στον «κόφτη» δημοσίων δαπανών, ο οποίος θα πλήξει τους ΟΤΑ και όλη την κοινωνία.

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments