Κυριακή , 10 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Νέος ανάδοχος για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου

Νέος ανάδοχος για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου

περιφ-ηπειρου4Από:Γιώργος Γκόντζος–Νέο ανάδοχο για το έργο “Εγκατάσταση Επεξεργασία Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου” ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Η απόφαση προκλήθηκε μετά την έγγραφη ενημέρωση από τον προσωρινό ανάδοχο “Ένωση Εταιρειών ARCHIRODON-INTRAKAT-ENVITEC), ότι δεν προτίθεται να παρατείνει την ισχύ της δεσμευτικής του προσφοράς, ούτε και να ανανεώσει τις εγγυητικές  επιστολές. Μετά από την εξέλιξη αυτή, νέος προσωρινός  Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης, αναδείχθηκε η “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.”, που ήταν η δεύτερη σε κατάταξη στο διαγωνισμό και παρέτεινε τη δεσμευτική της προσφορά μέχρι την 2α Νοεμβρίου 2016.

 Άλλες αποφάσεις

 Η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε αποφάσεις και για έργα που αφορούν το οδικό δίκτυο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό:

Αναλυτικά:

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:

  • «Συντήρηση – αποκατάσταση τμήματος Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας», προϋπολογισμού 120.000 ευρώ
  • «Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού Ιτέα – Τρίστενο και αποκατάσταση βατότητας παραγωγικών μονάδων με επαρχιακό δίκτυο» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ
  • “Καθαρισμός τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου από θάμνους και κλαδιά που φύονται στα ερείσματα και στις τάφρους – συμπλήρωση και αποκατάσταση πρασίνου στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 71.000 ευρώ.
  • «Βελτίωση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Οξυά Κόνιτσας»  προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
  • «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, επιχώματος και τοποθέτηση στηθαίου ασφαλείας στην ΕΟ Άρτα – Ροδαυγή (θέση Κιάφα)» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ
  • «Μελέτη βελτίωσης δρόμου προς αρχαιολογικό χώρο Γιτάνων» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προεκτιμώμενης αμοιβής 18.450 ευρώ. Πέραν της μελέτης, εγκρίθηκε και πίστωση 24.600 ευρώ για εργασίες καταπολέμησης της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων που βρίσκονται εντός του αρχαιολογικού χώρου.

 

Επίσης αναδείχθηκαν ανάδοχοι για τα έργα:

  • «Κατασκευή γέφυρας σύνδεσης της 13ης επαρχιακής οδού με την Τ.Κ. Λοφίσκου», προϋπολογισμού 73.800 ευρώ (Ανάδοχος: Άγγελος Τασολάμπρος)
  • «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού διακλάδωση Κτιστάδες – Ραφταναίοι – Λάζαινα», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (Ανάδοχος: Δημήτριος Τσομπίκος – Πολιτικός Μηχανικός ΕΔΕ)

 

 

Τέλος, η Ο.Ε. ενέκρινε τη δαπάνη για την επέκταση δικτύου χαμηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ και τον ηλεκτροφωτισμό κτιρίου στα πλαίσια του έργου «Ανάπλαση – Αναστύλωση περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής Ασπραγγέλων Ζαγορίου», προϋπολογισμού 37.382 ευρώ, καθώς για την σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ του έργου Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση – Τροποποίηση 13ης Επ. Οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας  Ζωοδόχος – Γραμμένο – Βαγενήτι – Πολύλοφος – Λύγγος)» που αφορά στον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων, ύψους  50.472,49 ευρώ.

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments