Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ”Νομικά κενά και γραφειοκρατία ματαιώνουν το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων”

”Νομικά κενά και γραφειοκρατία ματαιώνουν το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων”

Ερώτηση του Βουλευτή Αχαϊας και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ.Νικολάου Νικολόπουλου, που αφορά τη λειτουργία Υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα Ιωαννίνων.

Θέμα: Νομικά κενά και γραφειοκρατία ματαιώνουν το υδατοδρόμιο των Ιωαννίνων

Οι αγκυλώσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, τα γραφειοκρατικά εμπόδια και τα κενά της νομοθεσίας ματαιώνουν ουσιαστικά μια ακόμη προσπάθεια για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.

Παρά την συνεννόηση από τον Απρίλιο του 2014 της ενδιαφερόμενης εταιρίας με το Υπουργείο Μεταφορών και παρά την τεράστια προσπάθεια που έγινε από Δήμο Ιωαννιτών, κάτι τέτοιο ουσιαστικά ματαιώνεται.

Η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου αρνείται να προχωρήσει στην απαραίτητη αδειοδότηση ώστε να γίνουν οι εγκαταστάσεις κοντά στην Ακτή Μιαούλη, θέση που είχε προκρίνει η εταιρία και μάλλον δύσκολα θα συναινέσει σε οποιαδήποτε άλλη θέση, καθώς η πολιτεία δεν φρόντισε να επιλύσει μία σειρά ζητημάτων μέσω του σχετικού νόμου.

Οι περιοχές των λιμνών εντάσσονται σε πλαίσια είτε ειδικής προστασίας (τόποι ιστορικοί ή και ιδιαίτερου φυσικού κάλους, προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 κλπ), είτε προκαθορισμένων χρήσεων ή γενικότερου αναπτυξιακού σχεδιασμού που δεν περιλαμβάνουν την λειτουργία υδατοδρομίων.

Εξακολουθεί να υπάρχει νομοθετικό κενό σε σχέση με το ποιος είναι ο φορέας διαχείρισης της εσωτερικής υδάτινης επιφάνειας των λιμνών. Το κενό αυτό δημιουργεί σοβαρότατη εμπλοκή εφόσον δεν αποσαφηνίζονται όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, κατά την διάρκεια εξέτασης του φακέλου άδειας λειτουργίας υδατοδρομίων στις λίμνες.

Ο όγκος των συμπληρωματικών εγγράφων που ζητείται, αφενός είναι αδικαιολόγητα μεγάλος, αφετέρου παρά το ότι όλα τα ζητούμενα έγγραφα κατατέθηκαν το συντομότερο δυνατό από την σχετική ειδοποίηση που έλαβε η εταιρεία, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος μέχρι στιγμής.

Αρκετές φορές παρατηρούνται αντιγνωμίες μεταξύ τοπικών εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών που δυσχεραίνουν επιπρόσθετα την ήδη προβληματική διαδικασία.

Επειδή η λειτουργία του υδατοδρομίου θα δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων, ερωτάσθε:

  • Υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης, να προωθήσει την κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε λίμνες της χώρας;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να καλυφθεί το νομοθετικό κενό σε σχέση με το ποιος είναι ο φορέας διαχείρισης της εσωτερικής υδάτινης επιφάνειας των λιμνών;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να ξεπεραστούν όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που προκύπτουν από τις αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων υπηρεσιών;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Νικόλαος Νικολόπουλος – Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

Δείτε Επίσης

Ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ Ιωαννίνων αναδεικνύουν ζητήματα των ΑμεΑ, θετικές πρωτοβουλίες και τονίζουν : Θέμα παιδείας η στάση των συμπολιτών μας

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Θέματα που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσον ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments