Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δέσμευση του Νικόλα Κάτσιου για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αποδήμων Δήμου Σουλίου στον ετήσιο χορό της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας

Δέσμευση του Νικόλα Κάτσιου για τη δημιουργία Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αποδήμων Δήμου Σουλίου στον ετήσιο χορό της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας

Σε ανακοίνωση του υποψήφιου δήμαρχου Σουλίου Νικόλαου Κάτσιου αναφέρονται τα εξής:

Στους ακατάλυτους δεσμούς των Αποδήμων των Δήμου Σουλίου με τη γενέτειρά τους και στη βούλησή τους να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να δώσουμε πνοή ανάπτυξης στον τόπο και να πάει η Παραμυθιά, ο Αχέροντας και το Σούλι μπροστά, στάθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου Νικόλας Κάτσιος στο χαιρετισμό του στη διάρκεια του ετήσιου χορού της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας.

Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019 με τη συμμετοχή εκατοντάδων αποδήμων συμπατριωτών μας σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας και ο Νικόλας Κάτσιος δεσμεύτηκε για τη δημιουργία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αποδήμων Δήμων Σουλίου. Σε συζητήσεις που είχε με τα μέλη του δραστήριου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και αρκετούς απόδημους ανέπτυξε τη δέσμευσή του, και στάθηκε ιδιαίτερα στη πεποίθησή του ότι, το συγκεκριμένο Συμβουλευτικό Συμβούλιο θα συνδράμει τα μέγιστα στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση του Δήμου Σουλίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, η δημιουργία του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Αποδήμων Δήμων Σουλίου θα δημιουργήσει μια νέα αμφίδρομη εποικοδομητική και ουσιαστική σχέση διαρκούς συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σουλίου και των απανταχού συμπατριωτών μας, που θα επιφέρει προστιθέμενη αξία ανάπτυξης αλλά και πολλαπλασιαστικά οφέλη στις επενδύσεις, τον τουρισμό, την εξωστρέφεια και κατ’ επέκταση στην οικονομία του τόπου μας.

«Νοιώθουμε πραγματικά περήφανοι για όλους εσάς τους απόδημους συμπατριώτες μας που εδώ και δεκαετίες εκπροσωπείτε το Δήμο Σουλίου στην πρωτεύουσα, όπου ζείτε και μεγαλουργείτε. Τώρα όμως ήρθε επιτέλους η ώρα να βρείτε στο δήμο της καρδιάς μας το ρόλο που σας αξίζει και με όχημα το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Αποδήμων Δήμων Σουλίου, με θεσμικά κατοχυρωμένο τρόπο να αποκτήσετε υπόσταση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε -μεταξύ άλλων- καταχειροκροτούμενος ο Νικόλας Κάτσιος.

Ταυτόχρονα, κάλεσε και τους ανθυποψήφιους δημάρχους Σουλίου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, να παραμερίσουν τις όποιες προεκλογικές διαφοροποιήσεις τους και να στηρίξουν τη συγκεκριμένη δέσμευσή του, με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του ρόλου των απόδημων συμπατριωτών μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νικόλας Κάτσιος έφτασε στον ετήσιο χορό μαζί με τον Γιώργο Κούρτη, έναν σπουδαίο Παραμυθιώτη που εδώ και εδώ και δεκαετίες μεγαλουργεί στο χώρο της λαϊκής παράδοσης και με την εξαιρετική φωνή του κρατά ζωντανή την αυθεντική μουσική κληρονομιά της περιοχής. Για την πολύχρονη προσφορά του στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής -στο πλαίσιο της εκδήλωσης- ο Γ. Κούρτης βραβεύτηκε από το Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ένωσης Παραμυθιωτών Αθήνας.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments