Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οι Ηπειρώτες του εξωτερικού στηρίζουν την υποψηφιότητα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Οι Ηπειρώτες του εξωτερικού στηρίζουν την υποψηφιότητα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  2

 

Οι Ηπειρώτες του εξωτερικού στηρίζουν την υποψηφιότητα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Με τη συνεργασία όλων των Ηπειρωτών, η Ήπειρος μπορεί να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας.

Το μήνυμα αυτό έστειλε η συνάντηση που είχε σήμερα στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας με το διοικητικό συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης του τουρισμού, του πολιτισμού και της εξωστρέφειας, με τη συνεργασία όλων των πλευρών να αποτελεί τη βάση προώθησης στοχευμένων δράσεων και κοινών πρωτοβουλιών  στο μέλλον.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών Κωνσταντίνος Γκόγκος, βρέθηκε η υποψηφιότητα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών να τάσσεται στο πλευρό του Δήμου Ιωαννιτών ενισχύοντας την προσπάθεια.

«Γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα, στη χώρα μας, σε όλες τις κρίσιμες ιστορικές περιόδους που τις έχουμε ονομάσει κρίσεις, οι απόδημοι Γιαννιώτες, οι απόδημοι Ηπειρώτες, οι απόδημοι Έλληνες ήταν αυτοί, που την επόμενη μέρα, στην προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας, συμμετείχαν και είχαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Αντιλαμβανόμενοι κι εμείς ως δημόσιοι άρχοντες σήμερα, και προσωπικά ως Δήμαρχος Ιωαννίνων, αυτήν την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τον απόδημο ελληνισμό- γιατί είναι σαφές ότι έχει παρά πολλά να μας προσφέρει σε αυτήν την κρίση που περνάει η χώρα-, επικεντρωθήκαμε σε κάποια ζητήματα πιο συγκεκριμένα. Επικεντρωθήκαμε σε αυτήν την πρώτη φάση της συνεργασίας μας, στο κομμάτι που έχει σχέση με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, αφορμής δοθείσας κι από το γεγονός ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών μας υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει τα μέγιστα στην προσπάθειά μας  ώστε τα Ιωάννινα και η  Ήπειρος να είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πατώντας σε πρώτη φάση στα δύο αυτά στοιχεία, τουρισμός και πολιτισμός, θα αρχίσουμε σιγά σιγά να ξεδιπλώνουμε τη συνεργασία μας», σημείωσε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.

Στο ρόλο που μπορεί να παίξει η υποψηφιότητα των Ιωαννίνων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου.

«Είχαμε μία καλή συνάντηση με τον Δήμαρχο και επικεντρωθήκαμε σε συγκεκριμένα θέματα. Το ένα έχει να κάνει με τον τουρισμό και συζητήσαμε το πώς μπορεί να υπάρξει μια κοινή στρατηγική προώθησης  των ζητημάτων της Ηπείρου στο εξωτερικό, ιδιαίτερα και σε σχέση με την υποψηφιότητα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Θα κάνουμε τα μέγιστα μέσω της επικοινωνιακής μας πολιτικής και των διασυνδέσεων που έχουμε στο εξωτερικό για να βοηθήσουμε να πάρουν τα Γιάννενα το χρίσμα», ανέφερε ο κ. Δήμου.

«Το άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι αυτό της εξωστρέφειας. Πώς μπορούμε, δηλαδή, εμείς να βοηθήσουμε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βγουν στο εξωτερικό. Είναι μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το Παγκόσμιο Συμβούλιο εδώ και χρόνια και έχουμε βοηθήσει επιχειρήσεις και μέσω της Οδύσσειας Καινοτομίας, να βγουν στο εξωτερικό. Το θέμα είναι πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο πιο στοχευμένα, στο μέλλον», κατέληξε ο κ. Δήμου.

 

Τον φάκελο της υποψηφιότητας των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα παρουσίασε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο διοικητικό συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, ο πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντίνος Γκόγκος  και η αντιπρόεδρος του ΔΣ Βασιλική Μέγα.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο με ψήφισμά του θα στηρίξει την προσπάθεια της υποψηφιότητας και θα κινητοποιήσει τους απόδημους Ηπειρώτες ώστε να αποτελέσει μια πανηπειρωτική υπόθεση με διεθνή απήχηση.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments