Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Οι λογοθεραπεύτριες του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου μίλησαν σε ειδικούς και γονείς για τις Μαθησιακές Δυσκολίες

Οι λογοθεραπεύτριες του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου μίλησαν σε ειδικούς και γονείς για τις Μαθησιακές Δυσκολίες

ΦΩΤΟΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σημαντική πρωτοβουλία από τις λογοθεραπεύτριες του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την εκπαίδευση των ειδικών σε επιστημονικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες & Ειδική Γλωσσική Διαταραχή – Συννοσηρότητα με ΔΕΠΥ». Η εκπαιδευτική δράση διεξήχθη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στα Ιωάννινα και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων σε θέματα γύρω από το παιδί, την ανάπτυξή του και την ομαλή ένταξή του στο σχολείο.

 Το σεμινάριο άνοιξε με την εισήγησή της η επιστημονική υπεύθυνη του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου Μαρία Ιγνατίου, η οποία αναφέρθηκε στη Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ). Στη συνέχεια η λογοθεραπεύτρια Γλυκερία Λώλη παρέθεσε τις νεότερες προσεγγίσεις των Μαθησιακών Δυσκολιών στο Δημοτικό, ενώ η λογοθεραπεύτρια Χρύσα Γκουντάντση ανέλυσε τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο Γυμνάσιο. Τέλος, το επιστημονικό σεμινάριο έκλεισε με την εισήγηση της λογοθεραπεύτριας Φανής Μπιλιτσάκη, η οποία αναφέρθηκε στη Ειδική Γλωσσική Διαταραχή.

 Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα. Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με σεμινάρια που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές. Είναι, επίσης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

Δείτε Επίσης

Ε.Κολιοφώτη-“Οι μαθητές μαθαίνουν τι σημαίνει σεβασμός πραγματικά στο περιβάλλον”.Χρυσό βραβείο για το 2ο Δημοτικό Καναλακίου και τη μελέτη για τη δημιουργία ενός “πράσινου” σχολείου.

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—Με ειδική αφιέρωση στους εκπαιδευτικούς του 2ου δημοτικού σχολείου Καναλακίου ,στους γονείς αλλά ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments